Νέα αντισημιτική ενέργεια στο Στρασβούργο - Βεβήλωσαν επιτύμβια πλάκα

Νέα αντισημιτική ενέργεια στο Στρασβούργο - Βεβήλωσαν επιτύμβια πλάκα Facebook Twitter
0

Μια επιτύμβια πλάκα στον τόπο μιας παλιάς συναγωγής του Στρασβούργου υπέστη βανδαλισμό, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο της πόλης της ανατολικής Γαλλίας.

Ο Αλαίν Φοντανέλ ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία από την μαρμάρινη πλάκα, η οποία είχε αποκολληθεί από την βάση της και χαρακτήρισε την επίθεση «μια νέα αντισημιτική ενέργεια στην πόλη μας».

Το μνημείο βρίσκεται στον τόπο της συναγωγής, η οποία είχε πυρποληθεί από τους ναζί τον Σεπτέμβριο του 1940.

 

Τον περασμένο μήνα δεκάδες τάφοι βεβηλώθηκαν σε ένα γειτονικό εβραϊκό κοιμητήριο.

Πάνω στους τάφους άγνωστοι είχαν γράψει με σπρέι αντισημιτικά συνθήματα και είχαν ζωγραφίσει σβάστικες.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επισκέφθηκε το κοιμητήριο που βρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων ανατολικά του Στρασβούργου και εξέφρασε την «απόλυτη δέσμευσή του να καταπολεμήσει τον αντισημιτισμό σε κάθε του μορφή».

Μετά και το τελευταίο αυτό περιστατικό στο Στρασβούργο, ο Φοντανέλ έγραψε: «Δυστυχώς, η ιστορία επαναλαμβάνεται».

Ο ίδιος είπε ότι αξιωματούχοι της πόλης και η αστυνομία κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να συλλάβουν τους δράστες.

Η Γαλλία έχει τη μεγαλύτερη εβραϊκή κοινότητα στην Ευρώπη, περίπου 550.000 ανθρώπους.

Στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα έδειξαν αύξηση του 74% στον αριθμό των αντισημιτικών επιθέσεων στη Γαλλία, από 311 το 2017 σε 541 το 2018.

Εβραϊκές οργανώσεις προειδοποιούν ότι η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη προωθεί τον αντισημιτισμό και το θρησκευτικό μίσος.

Στατιστικά στοιχεία από την Γερμανία που δόθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη δημοσιότητα δείχνουν ότι οι αντισημιτικές ενέργειες αυξήθηκαν κατά 10% τον περασμένο χρόνο.

Οι επιθέσεις αποδίδονται τόσο σε ακροδεξιούς όσο και σε ισλαμιστές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ ΝΑΡΚΕΣ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ανακοίνωσε δύο εναλλακτικές διαδρομές «για προστασία των πλοίων από νάρκες»

Για την είσοδο στον Κόλπο από τη θάλασσα του Ομάν, τα πλοία πρέπει να περνούν ανάμεσα στις ιρανικές ακτές και το νησί Λαράκ, τον «σταθμό διοδίων της Τεχεράνης»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΣΧΕΔΙΟ 10 ΣΗΜΕΙΩΝ

Διεθνή / Ιράν: Το σχέδιο 10 σημείων για την εκεχειρία και οι βασικές διαφωνίες με τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα, το σχέδιο θέτει ως προϋπόθεση για τον τερματισμό του πολέμου την αποδοχή συγκεκριμένων όρων, αρκετοί από τους οποίους έχουν απορριφθεί στο παρελθόν από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

Διεθνή / «Θέλω να κάνω τον εαυτό μου περιττό»: Ένας βουλευτής μάχεται για την αυτοκυβέρνηση της Γροιλανδίας

Ο νεοεκλεγμένος βουλευτής Qarsoq Høegh-Dam, φιλοδοξεί να κάνει τον ρόλο του «περιττό», μεταφέροντας σταδιακά την εξουσία από την Κοπεγχάγη στη Γροιλανδία και προωθώντας την πλήρη αυτοκυβέρνηση του νησιού
THE LIFO TEAM