Ναυάγιο στη Λαμπεντούζα: Τουλάχιστον 9 νεκροί μετανάστες - Πολλά παιδιά αγνοούνται

Ναυάγιο στη Λαμπεντούζα: Τουλάχιστον 9 νεκροί μετανάστες - Πολλά παιδιά αγνοούνται Facebook Twitter
0

Σε εννέα ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες ανοιχτά της Λαμπεντούζα, σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή.

Νωρίτερα σήμερα, η ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι περισυνέλεξε 2 πτώματα και ότι διέσωσε 22 επιζώντες μετά την ανατροπή πλεούμενου με μετανάστες, το οποίο μετέφερε περίπου 50 ανθρώπους. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα, η ιταλική ακτοφυλακή πρόσθεσε ότι περισυνελέγησαν άλλα 7 πτώματα και ότι συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την διάσωση αγνοουμένων.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, επιζώντες δήλωσαν σε αυτούς που τους διέσωσαν ότι μεταξύ των αγνοουμένων βρίσκονται 8 παιδιά. Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Φλάβιο Ντι Τζάκομο έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ότι το πλοίο είχε αναχωρήσει από την Τυνησία και μετέφερε Τυνήσιος και άλλους μετανάστες από την δυτική Αφρική.

Τα δύο πρώτα επιβεβαιωμένα θύματα του ναυαγίου είναι γυναίκες, πρόσθεσε ο Ντι Τζάκομο. Το πλεούμενο βυθίστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε απόσταση περίπου 11 χιλιομέτρων από τις ακτές της Λαμπεντούζα, του ιταλικού νησιού που βρίσκεται σχεδόν στο μέσο της διαδρομής ανάμεσα στην Σικελία και την Τυνησία. Το πλεούμενο που μετέφερε τους μετανάστες ανατράπηκε ενώ υπήρχε θαλασσοταραχή και οι μετανάστες έτρεξαν στη μία πλευρά του την ώρα που το προσέγγιζαν δύο ιταλικές μονάδες διάσωσης, σύμφωνα με την ακτοφυλακή.

Αυτό δείχνει για άλλη μια φορά ότι χρειάζεται επειγόντως ανάληψη δράσης για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στη Μεσόγειο, δήλωσε ο Τσάρλι Γιάξλεϊ, εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). "Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Μεσόγειο μόνον φέτος, οι περισσότεροι στη διαδρομή από την Λιβύη στην Ευρώπη", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών, περίπου 7.939 μετανάστες έχουν φτάσει στην Ιταλία μέσω θαλάσσης μέχρι στιγμής φέτος, σημειώνοντας μείωση κατά 63% από την ίδια περίοδο το 2018 και 93% από τα επίπεδα του 2017.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Ιράν: Ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει μήνες και να προκαλέσει παγκόσμια οικονομική καταστροφή

Η ιρανική κυβέρνηση, μιλώντας στο Sky News, δήλωσε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να περιμένει ότι θα δείξει «αυτοσυγκράτηση», προειδοποιώντας για περαιτέρω κλιμάκωση και προοπτική σοβαρών επιπτώσεων στην παγκόσμια οικονομία και ενεργειακές αγορές
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / «Ημέρα της Κρίσης»: Το καταστροφικό σενάριο μετά τις επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Μέση Ανατολή

Οι επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης αυτή την εβδομάδα, απειλούν με σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΗ 19ΧΡΟΝΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ποιος ήταν ο 19χρονος παλαιστής που εκτέλεσαν «μετά από βασανιστήρια για να ομολογήσει»

Το Ιράν εκτέλεσε τον νεαρό παλαιστή Σαλέχ Μοχαμάντι και δύο ακόμη άτομα - Πρόκειται για τους πρώτους απαγχονισμούς που πραγματοποιήθηκαν σε σχέση με τις διαδηλώσεις
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν θέλουμε αυτόν τον πόλεμο» - Οι κάτοικοι περιγράφουν τη ζωή υπό τους βομβαρδισμούς

Εκατομμύρια κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους, προσπαθώντας να προστατεύσουν τις οικογένειες, τις δουλειές και τις συνήθειές τους, ενώ άλλοι έχουν αναγκαστεί να αναζητήσουν καταφύγιο σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας
THE LIFO TEAM