Το ΝΑΤΟ καλεί όλες τις χώρες να εφαρμόσουν κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας

Το ΝΑΤΟ καλεί όλες τις χώρες να εφαρμόσουν κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας Facebook Twitter
0

Ο επικεφαλής του NATO τόνισε σήμερα ότι θα ασκήσει πιέσεις σε όλες τις χώρες να εφαρμόσουν τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Βόρειας Κορέας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απειλή που εγείρει.


«Για το NATO, είναι σημαντικό να ασκηθεί πίεση στη Βόρεια Κορέα», «να εξασφαλιστεί ότι όλες οι χώρες εφαρμόζουν τις κυρώσεις, προκειμένου να καταλήξουμε σε μια ειρηνική διευθέτηση», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού, ο Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε στο Τόκιο.


Η Πιονγκγιάνγκ έχει εντείνει το πρόγραμμά της για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων τους τελευταίους μήνες και προχώρησε στην δοκιμή του ισχυρότερου πυρηνικού όπλου της μέχρι σήμερα στις αρχές του Σεπτεμβρίου, προκαλώντας την οργή του μόνου συμμάχου της, της Κίνας, και εξωθώντας το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και τις ΗΠΑ να της επιβάλουν νέες, ακόμη πιο σκληρές οικονομικές κυρώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα «κόβει» τις επενδύσεις και οι 75 φτωχότερες χώρες του πλανήτη τρέχουν να αποπληρώσουν τα χρέη

Διεθνή / Η Κίνα «κόβει» τις επενδύσεις και οι 75 φτωχότερες χώρες του πλανήτη τρέχουν να αποπληρώσουν τα χρέη

Η χρηματοδότηση της Κίνας μέσω της Πρωτοβουλίας Belt and Road (BRI) έχει μειωθεί σημαντικά, προκαλώντας ανησυχία σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες που εξαρτώνται από αυτές τις επενδύσεις
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει τις φοιτητικές βίζες και επεκτείνει τον έλεγχο στα κοινωνικά δίκτυα

Διεθνή / ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει τις φοιτητικές βίζες και επεκτείνει τον έλεγχο στα κοινωνικά δίκτυα

Η κυβέρνηση Τραμπ παγώνει τα ραντεβού για φοιτητικές βίζες και εντείνει τον έλεγχο στα social media για αλλοδαπούς φοιτητές, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νέα αποτυχία για το Starship της SpaceX: Διαλύθηκε πάνω από τον Ινδικό ωκεανό

Διεθνή / Νέα αποτυχία για το Starship της SpaceX: Διαλύθηκε πάνω από τον Ινδικό ωκεανό

Παρά την πρόοδο σε σχέση με προηγούμενες δοκιμές, η αποστολή δεν κατάφερε να εκπληρώσει τους στόχους της - Ο Έλον Μασκ υποσχέθηκε ταχύτερο ρυθμό εκτοξεύσεων, παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν να ταλανίζουν το φιλόδοξο πρόγραμμα για αποίκηση του Άρη.
LIFO NEWSROOM