ΝΑΤΟ: Εμείς δεν θα παρέμβουμε στις ρωσικές εκλογές

ΝΑΤΟ: Εμείς δεν θα παρέμβουμε στις ρωσικές εκλογές Facebook Twitter
0

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ διαβεβαίωσε σήμερα ότι οι χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας "δεν θα παρέμβουν" στις εκλογές στη Ρωσία, αντιδρώντας στην ανακοίνωση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ότι θα διεκδικήσει μια τέταρτη θητεία στην προεδρία της χώρας του.


"Εμείς δεν θα αναμιχθούμε στις ρωσικές προεδρικές εκλογές και επομένως δεν χρειάζεται να έχω άποψη" είπε ο Στόλτενμπεργκ, αναφερόμενος προφανώς στις κατηγορίες περί ανάμιξης της Ρωσίας σε εκλογικές διαδικασίες στην Ευρώπη και στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, το 2016.


"Συναντήθηκα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν όταν είχε μόλις εκλεγεί (...) Τότε ήμουν πρωθυπουργός (της Νορβηγίας), ήταν το 2001", συνέχισε ο Στόλτενμπεργκ. "Τότε εργαζόμουν ως πρωθυπουργός της Νορβηγίας και σήμερα εργάζομαι με τη Ρωσία από άλλη θέση, ως γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ", εξήγησε.


Από την έναρξη της ουκρανικής κρίσης, την άνοιξη του 2014, το ΝΑΤΟ έχει διακόψει κάθε μορφή συνεργασίας με τη Ρωσία, διατηρεί όμως μια μορφή πολιτική διαλόγου αν και οι σπάνιες συναντήσεις μεταξύ πρεσβευτών ή μεταξύ του Στόλτενμπεργκ και του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θυμίζουν διάλογο κωφών.


"Το ΝΑΤΟ πιστεύει ενθέρμως ότι η διπλή προσέγγισή του απέναντι στη Ρωσία, της άμυνας και της αποτροπής, αλλά επίσης και του διαλόγου, είναι η σωστή και ότι έχει αποδειχθεί η αποτελεσματικότητά της", κατέληξε ο Στόλτενμπεργκ.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ