Nαρκωμένα βρέθηκαν τα παιδιά που είχαν απαχθεί στην Κύπρο - Σπάει την σιωπή του ο πληροφοριοδότης

Nαρκωμένα βρέθηκαν τα παιδιά που είχαν απαχθεί στην Κύπρο - Σπάει την σιωπή του ο πληροφοριοδότης Facebook Twitter
0

Μέσα από πληροφοριοδότη, ο οποίος τηλεφώνησε στην αστυνομία, έφτασαν οι αρχές στην Κύπρο στον εντοπισμό των δύο παιδιών που είχαν πέσει θύμα απαγωγής από το σχολείο τους στη Λάρνακα. 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο άνθρωπος ο οποίος έδωσε τις πληροφορίες στην Αστυνομία, ανέφερε ότι άκουσε τις αναφορές των αρχών και έτσι ταύτισε την περιγραφή με τον άνθρωπο ο οποίος ήταν ο απαγωγέας των παιδιών. 

 

«Μου κίνησε την περιέργεια όταν άκουσα την περιγραφή είπε». Ο ίδιος συνεχίζοντας ανέφερε ότι οι αστυνομικοί έβγαλαν από το σπίτι κρατώντας στα χέρια τους τα παιδιά «που φαίνονταν ναρκωμένα».

Σημειώνεται ότι τα παιδιά μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο. 

Ο πολίτης που τηλεφώνησε στην αστυνομία δήλωσε ότι δεν είναι κάτοικος της γειτονιάς, αλλά είναι ο αδελφός του, ο οποίος του τηλεφώνησε να πάει εκεί. Ο ένας αστυνομικός μάλιστα, σύμφωνα με την μαρτυρία, του ζήτησε βοήθεια.

Τα παιδιά βρέθηκαν σε πολυκατοικία πολύ κοντά στο σχολείο τους. Ο δράστης είναι 35χρονος Ελληνοκύπριος ο οποίος δεν έχει απασχολήσει ξανά την αστυνομία ενώ αυτή την ώρα οδηγείται για ανάκριση. 

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου είπε ότι πιθανό κίνητρο του δράστη ήταν τα λύτρα αλλά είναι κάτι το οποίο θα διερευνήσει η αστυνομία.«Μέσα από την σωστή ανάλυση πληροφοριών είχαμε την κατάληξη που ήθελαν όλοι. Τα παιδιά είναι καλά,ο δράστης έχει συλληφθεί, δεν έχει απασχολήσει προηγουμένως την Αστυνομία. Ερευνώνται όλες οι πληροφορίες και τα κίνητρα που υπάρχουν, το μοναδικό κίνητρο που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι τα λύτρα».

Από τη Νέα Υόρκη, o πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη της υπόθεσης. 

Πώς έγινε η απαγωγή

 

Οι δύο 11χρονοι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καμάρων, Θεμιστοκλής Ντόγλης και Φίλιππος Σταματάκης προσήλθαν κανονικά στο σχολείο τους το πρωί. Ενώ βρίσκονταν στην αυλή του σχολείου τους άντρας προσέγγισε ομάδα πέντε παιδιών και αφού τους συστήθηκε ως ο νέος τους δάσκαλος ζήτησε βοήθεια για να κουβαλήσει κάποια βιβλία.

Οι δύο 11χρονοι ανταποκρίθηκαν και τον ακολούθησαν προς το αυτοκίνητό του και ακολούθως χάθηκαν τα ίχνη τους.

Σύμφωνα με τα όσα επίσημα ανέφερε η Αστυνομία ο απαγωγέας είναι ύψους περίπου 1,70 – 1,75μ περίπου, βάρους περίπου 100 κιλών, με γένι στο πιγούνι, με δεμένο το ένα χέρι, μπερέ και μπλούζα κοντομάνικη σκούρου χρώματος με μοτίβο μπροστά. Φαίνεται να διακινείται με σαλούν αυτοκίνητο, μάρκας Nissan Sunny, χρώματος γκρίζου.

Με πληροφορίες από Sigmalive, Πολίτης

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι απεσταλμένοι του Τραμπ συναντιώνται σήμερα με τον Πούτιν - Ποιες οι προσδοκίες της κάθε πλευράς

Διεθνή / Οι απεσταλμένοι του Τραμπ θα συναντηθούν σήμερα με τον Πούτιν - Ποιες οι προσδοκίες της κάθε πλευράς

Η σημερινή συνάντηση διεξάγεται έπειτα από δύο ημέρες διαπραγματεύσεων στη Φλόριντα μεταξύ Ουκρανών και Αμερικανών αξιωματούχων, με στόχο τη βελτίωση του αμερικανικού ειρηνευτικού σχεδίου, το οποίο είχε θεωρηθεί ευνοϊκό προς τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Σύμφωνα με Αμερικανικά μέσα, ο Τραμπ είπε: «Μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου και τους πιο κοντινούς σου, αλλά πρέπει να φύγεις από τη χώρα τώρα», προσφέροντας ασφαλή διέλευση στον Μαδούρο
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Διεθνή / Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων εξαπλώνεται γρήγορα ανάμεσα στα γουρούνια και τους αγριόχοιρους, αποτελώντας σημαντικό οικονομικό κίνδυνο για την Ισπανία, μία από τις χώρες με τις μεγαλύτερες εξαγωγές χοιρινού στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Διεθνή / Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Ο διάσημος ηθοποιός ζήτησε συγγνώμη για τη δημοσιοποίηση «παραπληροφόρησης και ψευδών ισχυρισμών» εναντίον του Ισραήλ στα social media, όπου είχε εκφράσει την υποστήριξή του στην Παλαιστίνη
LIFO NEWSROOM