Nαρκωμένα βρέθηκαν τα παιδιά που είχαν απαχθεί στην Κύπρο - Σπάει την σιωπή του ο πληροφοριοδότης

Nαρκωμένα βρέθηκαν τα παιδιά που είχαν απαχθεί στην Κύπρο - Σπάει την σιωπή του ο πληροφοριοδότης Facebook Twitter
0

Μέσα από πληροφοριοδότη, ο οποίος τηλεφώνησε στην αστυνομία, έφτασαν οι αρχές στην Κύπρο στον εντοπισμό των δύο παιδιών που είχαν πέσει θύμα απαγωγής από το σχολείο τους στη Λάρνακα. 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο άνθρωπος ο οποίος έδωσε τις πληροφορίες στην Αστυνομία, ανέφερε ότι άκουσε τις αναφορές των αρχών και έτσι ταύτισε την περιγραφή με τον άνθρωπο ο οποίος ήταν ο απαγωγέας των παιδιών. 

 

«Μου κίνησε την περιέργεια όταν άκουσα την περιγραφή είπε». Ο ίδιος συνεχίζοντας ανέφερε ότι οι αστυνομικοί έβγαλαν από το σπίτι κρατώντας στα χέρια τους τα παιδιά «που φαίνονταν ναρκωμένα».

Σημειώνεται ότι τα παιδιά μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο. 

Ο πολίτης που τηλεφώνησε στην αστυνομία δήλωσε ότι δεν είναι κάτοικος της γειτονιάς, αλλά είναι ο αδελφός του, ο οποίος του τηλεφώνησε να πάει εκεί. Ο ένας αστυνομικός μάλιστα, σύμφωνα με την μαρτυρία, του ζήτησε βοήθεια.

Τα παιδιά βρέθηκαν σε πολυκατοικία πολύ κοντά στο σχολείο τους. Ο δράστης είναι 35χρονος Ελληνοκύπριος ο οποίος δεν έχει απασχολήσει ξανά την αστυνομία ενώ αυτή την ώρα οδηγείται για ανάκριση. 

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου είπε ότι πιθανό κίνητρο του δράστη ήταν τα λύτρα αλλά είναι κάτι το οποίο θα διερευνήσει η αστυνομία.«Μέσα από την σωστή ανάλυση πληροφοριών είχαμε την κατάληξη που ήθελαν όλοι. Τα παιδιά είναι καλά,ο δράστης έχει συλληφθεί, δεν έχει απασχολήσει προηγουμένως την Αστυνομία. Ερευνώνται όλες οι πληροφορίες και τα κίνητρα που υπάρχουν, το μοναδικό κίνητρο που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι τα λύτρα».

Από τη Νέα Υόρκη, o πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη της υπόθεσης. 

Πώς έγινε η απαγωγή

 

Οι δύο 11χρονοι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καμάρων, Θεμιστοκλής Ντόγλης και Φίλιππος Σταματάκης προσήλθαν κανονικά στο σχολείο τους το πρωί. Ενώ βρίσκονταν στην αυλή του σχολείου τους άντρας προσέγγισε ομάδα πέντε παιδιών και αφού τους συστήθηκε ως ο νέος τους δάσκαλος ζήτησε βοήθεια για να κουβαλήσει κάποια βιβλία.

Οι δύο 11χρονοι ανταποκρίθηκαν και τον ακολούθησαν προς το αυτοκίνητό του και ακολούθως χάθηκαν τα ίχνη τους.

Σύμφωνα με τα όσα επίσημα ανέφερε η Αστυνομία ο απαγωγέας είναι ύψους περίπου 1,70 – 1,75μ περίπου, βάρους περίπου 100 κιλών, με γένι στο πιγούνι, με δεμένο το ένα χέρι, μπερέ και μπλούζα κοντομάνικη σκούρου χρώματος με μοτίβο μπροστά. Φαίνεται να διακινείται με σαλούν αυτοκίνητο, μάρκας Nissan Sunny, χρώματος γκρίζου.

Με πληροφορίες από Sigmalive, Πολίτης

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM