Ναόμι Οσάκα: Ποια είναι η αθλήτρια που κέρδισε, αντέχοντας το ξέσπασμα της Σερένα Γουίλιαμς

0

Θεωρείται μεγάλη τενίστρια και ήταν η επίσης μεγάλη νικήτρια στην αναμέτρησή της με τη Σερένα Γουίλιαμς, ασχέτως, αν η νίκη της επισκιάστηκε από το βίαιο ξέσπασμα της πολυδιαφημισμένης πρωταθλήτριας που και πάλι κέρδισε την προσοχή, αλλά αυτή τη φορά για όλους τους λάθος λόγους. 

Η Όσακα γεννήθηκε στην Ιαπωνία και έφυγε από εκεί με τους γονείς της για τις ΗΠΑ, όταν ήταν 3 ετών. Η μητέρα της είναι Γιαπωνέζα και ο πατέρας της από την Αϊτή. Ο πατέρας της ήταν και ο πρώτος προπονητής της και μάλιστα η δική του προπονητική τεχνική ήταν εμπνευσμένη από τους αγώνες των αδελφών Γουίλιαμς (!). 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Οσάκα κερδίζει στο γήπεδο το εφηβικό της είδωλο. Αυτή η αναμέτρηση ωστόσο με τη Σερένα Γουίλιαμς την φόρτισε συναισθηματικά και της άφησε πικρή γεύση. «Ήταν πάντα το όνειρο μου να παίξω μαζί τους στον τελικό Οπεν των ΗΠΑ, αλλά δεν περίμενα ποτέ ότι θα τελειώσει κάπως έτσι», δήλωσε κλαίγοντας μετά τον αγώνα η Οσάκα. 

Ναόμι Οσάκα: Ποια είναι η αθλήτρια που κέρδισε, αντέχοντας το ξέσπασμα της Σερένα Γουίλιαμς Facebook Twitter
 

«Ο κόσμος φώναζε και δεν ήξερα αν πρέπει να δικαιολογηθώ για τη νίκη μου ή αν φώναζαν γιατί δεν κέρδισε η Σερένα. Ένιωθα σα να έπρεπε να ζητήσω συγνώμη που κέρδισα και εκείνες οι στιγμές ήταν εξαιρετικά συναισθηματικά φορτισμένες. Δεν ήθελα να τελειώσει έτσι», εξήγησε σε συνέντευξή της και λίγες ώρες μετά τη νίκη της στο Grand Slam η Οσάκα. 

Το μόνο που φάνηκε να διορθώνει κάπως την κατάσταση και προς τη συμπαίκτριά της, ήταν η δήλωση της Γουίλιαμς στο τέλος του αγώνα. «Της αξίζουν συγχαρητήρια. Έπαιξε καλά και το άξιζε. Είναι το πρώτο της Grand Slam και το κέρδισε με την αξία της».

Και μπορεί η Οσάκα να βρέθηκε για λίγο στη σκιά του επεισοδίου που μάλλον αμαύρωσε για πάντα την καριέρα της Γουίλιαμς όχι απλώς ως μία κακή στιγμή, αλλά ως ένα ξέσπασμα αθλητή που δεν ξέρει να χάνει, ωστόσο η 20χρονη Οσάκα έχει τεράστιο φαν κλαμπ από Ιαπωνία, ΗΠΑ και Αϊτή και θεωρείται ήδη πρότυπο: όχι μόνο ως αθλήτρια, αλλά ως άνθρωπος... 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM
Μπορείς να παραγγείλεις Diet Coke ή να βομβαρδίσεις το Ιράν: το νέο αντι-Trump arcade στο National Mall

Διεθνή / Να παραγγείλεις αναψυκτικό ή να βομβαρδίσεις το Ιράν; Το νέο αντι-Tραμπ παιχνίδι στην Ουάσινγκτον

Η Secret Handshake, η ανώνυμη ομάδα πίσω από τα σατιρικά γλυπτά του Τραμπ με τον Τζέφρι Έπσταϊν, επέστρεψε στο National Mall με ένα κανονικό arcade παιχνίδι για τον πόλεμο με το Ιράν. Το Operation Epic Furious σατιρίζει μια κυβέρνηση που, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, παρουσιάζει τη στρατιωτική βία σαν πολεμικό trailer από το Call of Duty.
THE LIFO TEAM