Έχει γίνει γνωστός ως ο πιο γιορτινός δρόμος της Βρετανίας αλλά φέτος το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν άγγιξε αρκετούς από τους κατοίκους του που είναι διχασμένοι.

 

Κάθε χρόνο οι κάτοικοι του Byron Road στο Νιου Μίλτον στο Χάμσαϊρ φωτίζουν την γειτονιά τους με αποτέλεσμα να προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες από ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. 

 

Να τι συμβαίνει όταν μια γειτονιά διχάζεται από τα Χριστούγεννα
 

 

Με αυτό τον τρόπο συγκέντρωσαν μέσα στα χρόνια ποσό που ξεπέρασε τις 70.000 στερλίνες (περίπου 78.500 ευρώ) για καλούς σκοπούς. 

 

Ωστόσο, πίσω από τις κλειστές πόρτες, φάνηκε πως κάποιοι κάτοικοι αγανάκτησαν με το ετήσιο γεγονός κατά το οποίο ο δρόμος γεμίζει από τουρίστες που στέκονται έξω από τα σπίτια τους και τραβάνε φωτογραφίες. 

 

Φέτος, πολλοί από τους κατοίκους επέλεξαν να μη λάβουν μέρος, καθώς υποστηρίζουν πως το γεγονός έχει διογκωθεί υπέρμετρα.

 

Έτσι, δίπλα στα φωτισμένα σπίτια των γειτόνων τους, κάποια παραμένουν βυθισμένα στο σκοτάδι. 

 

Να τι συμβαίνει όταν μια γειτονιά διχάζεται από τα Χριστούγεννα

 

Ένα ζευγάρι αρνήθηκε να φωταγωγήσει το σπίτι δηλώνοντας μπουχτισμένοι από το χάος που προκάλεσε κατά το παρελθόν η εκδήλωση.

 

Αναφέρουν πως ορδές ανθρώπων μπλόκαραν την έξοδό τους με ατάκτως παρκαρισμένα αυτοκίνητα και γρατζούνισαν το αυτοκίνητό τους.

 

Το ζευγάρι, που μένει στον δρόμο εδώ και 12 χρόνια, έχει επίσης αγανακτήσει από τα σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους οι επισκέπτες.

 

Να τι συμβαίνει όταν μια γειτονιά διχάζεται από τα Χριστούγεννα

 

Το σπίτι τους είναι λίγο πιο κάτω από τη σειρά των σπιτιών με βεράντες, που χτίστηκαν τη δεκαετία του 1980, και είναι διακοσμημένα με δεκάδες χιλιάδες λαμπιόνια. Αυτά τα σπίτια αποτελούν και τον βασικό κορμό του γεγονότος. 

 

Διευκρινίζουν ωστόσο πως ο φωτισμός από μόνος του δεν είναι πρόβλημα, αλλά πρόβλημα αποτελεί αυτό που φέρνει μαζί του.

 

Οι επισκέπτες παρκάρουν άτακτα, τρώνε φαγητά από το διπλανό φαστφουντάδικο, και την άλλη μέρα το πρωί, ο δρόμος είναι γεμάτος από σκουπίδια. 

 

Να τι συμβαίνει όταν μια γειτονιά διχάζεται από τα Χριστούγεννα
 

 

Το ζευγάρι αναφέρει πως εκτιμάει το γεγονός πως ο φωτισμός γίνεται για φιλανθρωπικούς λόγους και αυτό είναι καταπληκτικό, αλλά πλέον, έχει παραγίνει. 

 

Η φωταγώγηση ξεκίνησε πριν από 14 χρόνια, από έναν κάτοικο και χρόνο με τον χρόνο μεγάλωσε. Ο Ged Hollyoake, όπως είναι το όνομά του, αναλαμβάνει τη διακόσμηση πέντε σπιτιών. Έχει τύχει να πληρώσει λογαριασμούς ρεύματος της τάξης των 250 στερλινών (περίπου 280 ευρώ). 

 

Άλλα δέκα σπίτια στον δρόμο συμμετέχουν. Το γεγονός μπορεί να μαζέψει πάνω από 1.000 άτομα μέσα σε ένα βράδυ. 

 

Ο Hollyoake απορρίπτει τους ισχυρισμούς των γειτόνων του.  

 

Με πληροφορίες από Daily Mail 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr