«Να σκεφτούν οι άνθρωποι πέρα από τον εαυτό τους»- Η Σαρλίζ Θερόν ζητά πιο δίκαιη διανομή εμβολίων

«Να σκεφτούν οι άνθρωποι πέρα από τον εαυτό τους»- Η Σαρλίζ Θερόν ζητά πιο δίκαιη διανομή εμβολίων Facebook Twitter
Πηγή φωτό AP
0

Έκκληση για δικαιότερη διανομή των εμβολίων για τον κορωνοϊό κάνει η Σαρλίζ Θερόν, ζητώντας μεταξύ άλλων από τους ανθρώπους να σκεφτούν πέρα από τον εαυτό τους. 

Ο στόχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, για τον εμβολιασμό του 70% των ενηλίκων έως το 2022, δεν πρόκειται να επιτευχθεί «αν δεν αρχίσουμε να μοιραζόμαστε κάποια από αυτά τα εμβόλια», τόνισε η ηθοποιός. 


 
Σε ερώτηση για τις πλουσιότερες χώρες, που κατηγορούνται ότι συγκεντρώνουν περισσότερα εμβόλια από αυτά που χρειάζονται για τον πληθυσμό τους, η Θερόν υπογράμμισε ότι πρέπει να εξεταστούν άλλοι τρόποι για να βγουν αρκετά εμβόλια στην αγορά και να φτάσουν στα χέρια των ανθρώπων. «Πιστεύω ότι μία έκτακτη άρση της πατέντας πραγματικά θα ανακούφιζε σε μεγάλο βαθμό», τόνισε. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πολλές χώρες προχωρούν στη χορήγηση της τρίτης δόσης, την ώρα που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στην Αφρική δεν έχει φτάσει ακόμη το 5%. 

«Πρέπει να κάνουμε μια πραγματική συζήτηση για το τι σημαίνει μια ενισχυτική δόση για χώρες που έχουν εμβολιαστεί, απέναντι σε μια ολόκληρη ήπειρο που έχει λιγότερο από 5%.  Πιστεύω ότι ζητάμε από τους ανθρώπους ίσως να σκεφτούν πέρα από τον εαυτό τους, σωστά;», δήλωσε. 


 
«Τι είναι αρκετό σε χώρες όπως η Αμερική και η Βρετανία; Χρειαζόμαστε αυτό το επιπλέον εμβόλιο; Ή είναι πιο έξυπνο για εμάς ίσως να απλώσουμε τα χέρια σε χώρες και να κάνουν περισσότεροι άνθρωποι το πρώτο εμβόλιο;», ήταν μερικά ακόμη από τα ερωτήματα που έθεσε η Σαρλίζ Θερόν. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Διεθνή / Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Από τις πρώτες ώρες μετά το χτύπημα, κύκλοι της αμερικανικής δεξιάς και μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα προσπάθησαν να συνδέσουν το έγκλημα με την τρανς κοινότητα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ
Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Διεθνή / Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Η ακρόαση σημαδεύτηκε από έντονες επικρίσεις για τον χειρισμό της έρευνας για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ όσο και στην απόφαση να μη δοθούν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία από τον φάκελο του Τζέφρι Επσταϊν
LIFO NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Ο CEO της Tesla δείχνει αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας, η επιτυχία της οποίας θα μπορούσε να τον μετατρέψει στον πρώτο τρισεκατομμυριούχο στην ιστορία, υπό προϋποθέσεις
LIFO NEWSROOM