Ένα φυτό εσωτερικού χώρου με μόλις εννέα φύλλα πουλήθηκε για 19.297 δολάρια σε ιστοσελίδα δημοπρασιών της Ν. Ζηλανδίας.

 

Οι προσφορές για το «πολύ σπάνιο λευκό ποικιλόμορφο Rhaphidophora Tetrasperma» έκλεισαν το βράδυ της Κυριακής και η τιμή εκτινάχθηκε στα τελευταία λεπτά, έπειτα από «μάχη» μεταξύ δύο διεκδικητών.

 

Αυτό ήταν το πιο ακριβό φυτό εσωτερικού χώρου που έχει πωληθεί ποτέ στο Trade Me, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ιστοσελίδας Μίλι Σίλβερστον.

 

«Έπειτα από έντονο “πόλεμο” προσφορών τα τελευταία λεπτά της δημοπρασίας, το σπάνιο φυτό είχε πάνω από 102.000 views και πάνω από 1.600 watchlists. Κάτι που δείχνει πόσο λατρεύουν οι Νεοζηλανδοί τα φυτά εσωτερικού χώρου», συμπλήρωσε η ίδια.

 

Ν. Ζηλανδία: Φυτό εσωτερικού χώρου πουλήθηκε για 19.200$ σε διαδικτυακή δημοπρασία

 

Η μέση τιμή για ένα φυτό εσωτερικού χώρου στο Trade Me ανέβηκε από 24 δολάρια τον Μάιο του 2019 σε περίπου 59 δολάρια τον προηγούμενο μήνα, συμπλήρωσε η Σίλβερστον, τονίζοντας ότι όταν πρόκειται για σπάνιες ποικιλίες, οι τιμές είναι «τεράστιες».

 

Τα τελευταία χρόνια τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν γίνει «μόδα» και οι τιμές ανεβαίνουν καθώς ολοένα περισσότεροι Νεοζηλανδοί ακολουθούν αυτή την τάση. Για το συγκεκριμένο φυτό έγιναν 248 προσφορές.

 

Ν. Ζηλανδία: Φυτό εσωτερικού χώρου πουλήθηκε για 19.200$ σε διαδικτυακή δημοπρασίαΜε πληροφορίες από CNN