LIVE!

Ν. Ζηλανδία: Το έσκασε από δομή καραντίνας για να αγοράσει αλκοόλ- 3ο περιστατικό σε μία εβδομάδα

Ν. Ζηλανδία: Το έσκασε από δομή καραντίνας για να αγοράσει αλκοόλ- 3ο περιστατικό σε μία εβδομάδα Facebook Twitter
0

Ένας άνδρας το έσκασε από ξενοδοχείο καραντίνας στη Νέα Ζηλανδία, προκειμένου να πάει να αγοράσει αλκοόλ. Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό αυτού του είδους την τελευταία εβδομάδα.

Την Τετάρτη ένας 30άρης το είχε σκάσει από ξενοδοχείο καραντίνας στο Όκλαντ, για να πάει στο σούπερ μάρκετ. Στη συνέχεια, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Πριν από αυτόν, γυναίκα πήδηξε φράχτη για να το σκάσει από δομή καραντίνας. Χάθηκε όμως και ζήτησε οδηγίες από διερχόμενο αστυνομικό, προκειμένου να επιστρέψει.

Έπειτα από αυτά τα δύο περιστατικά, οι αρχές της Ν. Ζηλανδίας τοποθέτησαν αστυνομικούς στις δομές καραντίνας. Παρόλα αυτά, υπήρξε και τρίτος «δραπέτης». Πρόκειται για έναν 50άρη, που διέφυγε της προσοχής των αστυνομικών, έκοψε τον φράχτη και το έσκασε για να πάει σε κάβα.

Ο άνδρας είχε φτάσει στη Ν. Ζηλανδία από το Σίδνεϊ την 1η Ιουλίου. Μέχρι τώρα έχει υποβληθεί σε δύο τεστ, αμφότερα αρνητικά στον κορωνοϊό. Μετά την «απόδραση» συνελήφθη και αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον δικαστή. Στο μεταξύ, οι υγειονομικές αρχές πήγαν στην κάβα που επισκέφθηκε ο άνδρας, όπου έγινε απολύμανση.

Ο υπουργός Υγείας της Ν. Ζηλανδίας, Κρις Χίπκινς δήλωσε ότι καταγράφηκαν δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού, αμφότερα σε δομές καραντίνας. «Έχουν περάσει 70 ημέρες από το τελευταίο κρούσμα κορωνοϊού από άγνωστη πηγή, στην κοινότητα», σημείωσε. Συνολικά στη χώρα έχουν καταγραφεί 1.192 μολύνσεις, ενώ κανένας δεν νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή με Covid-19 στο νοσοκομείο.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Κόλπο παραπονιούνται πως δεν τους ενημέρωσαν για τις επιθέσεις του Ιράν

Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι δεν τους ενημέρωσε επαρκώς για τις ιρανικές επιθέσεις και επιπλέον αγνόησε τις προειδοποιήσεις τους
THE LIFO TEAM
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΡΜΠΑΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΒΕΤΟ ΔΑΝΕΙΟ

Διεθνή / ΕΕ: Καταδικάζει τα σχόλια Ζελένσκι σχετικά με το βέτο της Ουγγαρίας για δάνειο προς την Ουκρανία

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλοφ Τζιλ, η «εμπρηστική» ρητορική «δεν είναι ούτε χρήσιμη ούτε ευνοεί την επίτευξη των κοινών μας στόχων»
THE LIFO TEAM