«Μυστικοί πράκτορες του Πούτιν αρνούνται να εργαστούν στην Ουκρανία, ακόμα και με 8πλάσιο μισθό»

Οι μυστικοί πράκτορες του Πούτιν αρνούνται να εργαστούν στην Ουκρανία, ακόμα και με οκταπλάσιο μισθό Facebook Twitter
0

Οι μυστικοί πράκτορες του Βλαντίμιρ Πούτιν αρνούνται να εργαστούν στις περιοχές της Ουκρανίας που έχει πέσει στον έλεγχο της Ρωσίας, ακόμα και με σημαντική αύξηση του μισθού τους.

Πηγή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) της χώρας γνωστοποίησε πως δεν δέχονται να πάνε παρά τις σημαντικές απολαβές που τούς υπόσχονται και φτάνουν έως και οκταπλασιασμό του μισθού τους. 

Ο Ρώσος πρόεδρος χρειάζεται τόσο τακτικό προσωπικό όσο και πράκτορες πληροφοριών για να επιβάλει την κυριαρχία του στις δύο αυτοαποκαλούμενες λαϊκές δημοκρατίες στην ανατολική Ουκρανία, το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ, καθώς και στη Χερσώνα, τη Ζαπορίζια και το Χάρκοβο.

Αλλά, οι πράκτορες της FSB αποφεύγουν σκόπιμα την αποστολή, λαμβάνοντας μέχρι και ιατρικά πιστοποιητικά -για τους ίδιους ή τις οικογένειές τους- τα οποία πιστοποιούν ότι δεν μπορούν να μετεγκατασταθούν. 

Η έλλειψη αφοσίωσης στον Πούτιν από τους πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών αντικατοπτρίζει και την απροθυμία των στρατευμάτων να αποσπαστούν στην εμπόλεμη ζώνη, με αποτέλεσμα το Κρεμλίνο να στρατολογεί, απεγνωσμένα κατά ειδικούς, ανεκπαίδευτους κρατούμενους, μεταξύ των οποίων και καταδικασθέντες για δολοφονίες.

Γίνεται ακόμα και προσπάθεια να βγουν από τη σύνταξη πράκτορες, με στόχο να αναλάβουν ρόλο στα πεδία των μαχών. 

Ωστόσο, το ενδιαφέρον φαίνεται πως είναι μηδαμινό, όπως παρατήρησε πράκτορας της FSB. «Καλέσαμε 200 συνταξιούχους και μόνο τρεις είπαν πως θα το σκεφτούν. Παρά τις υποσχέσεις για μεγάλες απολαβές και προνόμια». 

Δίδονται, κατά περίπτωση, ακόμα και 6.000 ευρώ το μήνα για το πόστο, όπως ανέφερε η ίδια πηγή. Οι στρατιώτες που μάχονται στην Ουκρανία δεν λαμβάνουν ούτε 1.000 ευρώ. 

«Τα τμήματα προσωπικού καλούν πρώην υπαλλήλους, ακόμη και αυτούς που απολύθηκαν για λόγους απαξίωσης» γίνεται γνωστό.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ