Μπρούκλιν: Έκλεψαν το βαρύτιμο χρυσό αρτοφόριο καθολικής εκκλησίας - Αξίας 2 εκατ. δολ.

Μπρούκλιν: Έκλεψαν το βαρύτιμο χρυσό ταμπλό καθολικής εκκλησίας - Αξίας 2 εκατ. δολ. Facebook Twitter
0

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης αναζητά το άτομο που απέσπασε ένα αρτοφόριο 2 εκατ. δολαρίων από τον βωμό καθολικής εκκλησίας του Μπρούκλιν. 

Ο ύποπτος πιστεύεται πως έδρασε την Παρασκευή, «κόβοντας το μεταλλικό προστατευτικό περίβλημα και διαφεύγοντας με το αρτοφόριο» γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή της η επισκοπή Μπρούκλιν. Η κλοπή διαπιστώθηκε την επόμενη ημέρα από τον πάστορα του ναού. 

Μπρούκλιν: Έκλεψαν το βαρύτιμο χρυσό ταμπλό καθολικής εκκλησίας - Αξίας 2 εκατ. δολ. Facebook Twitter

Σύμφωνα με την επισκοπή, λόγω της ιστορίας 130 χρόνων τού λατρευτικού σκεύους, η απώλεια είναι «αναντικατάσταση». Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η απόσπασή του από το βωμό προκάλεσε ζημιές και στους γύρω αγγέλους 

Η Επισκοπή αποκάλεσε την κλοπή «ενέργεια ασέβειας και μίσους που βεβήλωσε τον βωμό στην καθολική εκκλησιά του Αγίου Αυγουστίνου».

«Είναι συνταρακτικό, το να ξέρεις πως ένας διαρρήκτης μπήκε στο πιο ιερό μέρος της όμορφης εκκλησίας μας και έκανε τέτοια διαδικασία να σπάσει την ασφάλεια, είναι είναι μια ειδεχθής πράξη ασέβειας» ανέφερε ο πατήρ Φρανκ Τουμίνο, πάστορας του Αγίου Αυγουστίνου. 

Σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, το ταμπλό του βωμού ήταν από καθαρό χρυσό 18 καρατίων και πολύτιμα πετράδια. Η αξία του υπολογίζεται στα 2 εκατ. δολάρια. 

Με πληροφορίες από People

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ