Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Θέλει να κάνει καταγγελία κατά του πατέρα της για την κηδεμονία

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Θέλει να κάνει καταγγελία κατά του πατέρα της για την κηδεμονία Facebook Twitter
EPA
0

Καταγγελία εναντίον του πατέρα της προτίθεται να κάνει, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς για «κατάχρηση της κηδεμονίας» της όπως είπε στο δικαστήριο.

«Είμαι εδώ για να κάνω καταγγελία. Είμαι θυμωμένη και θα προχωρήσω», είπε η τραγουδίστρια μέσω του τηλεφώνου του δικηγόρου της την Τετάρτη.

Η δήλωσή της έγινε όταν μια δικαστής του Λος Άντζελες αποφάσισε ότι η Σπίαρς μπορεί μετά από 13 χρόνια κηδεμονίας να επιλέξει τον δικό της δικηγόρο στον αγώνα της για να τερματίσει την αμφιλεγόμενη νομική ρύθμιση.

Η φερόμενη κατάχρηση της κηδεμονίας μπορεί να περιλαμβάνει οικονομική εκμετάλλευση ή επιβολή υπερβολικών προσωπικών περιορισμών στο άτομο που είναι υπό κηδεμονία.

Εάν ένα δικαστήριο αποφασίσει ότι έχει γίνει κατάχρηση, ο διορισμένος κηδεμόνας θα μπορούσε να απομακρυνθεί/ανασταλεί η κηδεμονία του ενώ υπάρχουν και ενδεχόμενες οικονομικές κυρώσεις, όπως πληρωμές αποζημίωσης και νομικά έξοδα.

Η τραγουδίστρια μετά την απόφαση ότι μπορεί να επιλέξει τον δικηγόρο της η ίδια, δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram ευχαριστώντας τους θαυμαστές της και προσθέτοντας  το hashtag #FreeBritney.

Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιεί το hashtag, έμπνευση των υποστηρικτών της στην εκστρατεία συμπαράστασης κατά της κηδεμονίας της.

Η δικαστική απόφαση της Τετάρτης ανοίγει το δρόμο για τον δικηγόρο της Σπίαρς, πρώην ομοσπονδιακό εισαγγελέα Mathew Rosengart, να αναλάβει την ευθύνη της περίπλοκης νομικής μάχης.

Θα αντικαταστήσει τον Samuel Ingham, τον δικηγόρο που διορίστηκε από το δικαστήριο και την εκπροσωπούσε από το 2008 πριν παραιτηθεί την περασμένη εβδομάδα.

Ο Rosengart, γνωστός δικηγόρος του Χόλιγουντ που είχε εκπροσωπήσει προηγουμένως τους Στίβεν Σπίλμπεργκ και Σον Πεν, ήταν επίσης στο παρελθόν δικαστής.

Η Σπίαρς δακρυσμένη κατέθεσε στο δικαστήριο ότι στο πλαίσιο της κηδεμονίας της είχαν κατασχεθεί ακόμα και οι βιταμίνες και ο καφές της.

«Αυτό δεν είναι κατάχρηση, είναι απλώς (βλάσφημη) σκληρότητα» , είπε στο δικαστήριο. «Συγγνώμη για το λεξιλόγιό μου, αλλά είναι η αλήθεια» πρόσθεσε.

Η τραγουδίστρια είπε ότι η πρώτη της προτεραιότητα ήταν να απομακρύνει τον πατέρα της από το ρόλο του στη νομική ρύθμιση που διέπει τις προσωπικές και οικονομικές της υποθέσεις.

Σημείωσε ακόμα ότι δεν ήθελε να υποβληθεί σε μια «ηλίθια» ιατρική αξιολόγηση και θα ήταν «χαρούμενη» αν παραμείνει στη θέση του άλλου κηδεμόνα η Jodi Montgomery.

«Επιτρέπετε στον μπαμπά μου να καταστρέψει τη ζωή μου», επανέλαβε την Τετάρτη. «Πρέπει να απαλλαγώ από τον μπαμπά μου και να τον καταγγείλω για κατάχρηση της κηδεμονίας» είπε.

Η Σπίαρς είπε ακόμα ότι «φοβόταν πολύ τον μπαμπά» της, ο οποίος είναι πρώην αλκοολικός. Είπε ότι φοβόταν ότι «θα εμφανίζονταν μεθυσμένος κάπου και θα με ντρόπιαζε».

Ο Τζέιμι Σπίαρς είναι επί του παρόντος ο μόνος υπεύθυνος για την περιουσία της κόρης του, ύψους 60 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, οι δικηγόροι του έχουν αρνηθεί στο παρελθόν ότι ήταν αυτός υπεύθυνος για τους περιορισμούς στην ιδιωτική ζωή της κόρης του, καθώς από τον Σεπτέμβριο του 2019, έχει παραιτηθεί από αυτόν τον ρόλο αυτόν για λόγους υγείας.

Η τραγουδίστρια, μητέρα δύο παιδιών, είπε κατά την ακρόαση του περασμένου μήνα ότι ήθελε να παντρευτεί τον σύντροφό της και να αποκτήσει κι άλλο μωρό, αλλά οι όροι της κηδεμονίας δεν της το επέτρεπαν.

Ισχυρίστηκε ότι αυτή η ρύθμιση την εμπόδισε να αφαιρέσει το σπιράλ που έχει άρα δεν μπορούσε να μείνει έγκυος.

Οι δικηγόροι του πατέρα της ζήτησαν έρευνα για να διαπιστωθεί η ακρίβεια της μαρτυρίας της κόρης του καθώς όπως είπαν ο πατέρας της «ανησυχούσε» για την ευημερία της κόρης του.

Με πληροφoρίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ