CEO Pfizer: Μπορεί να χρειαστεί τέταρτη δόση του εμβολίου λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

CEO Pfizer: Μπορεί να χρειαστεί τέταρτη δόση του εμβολίου λόγω της μετάλλαξης Όμικρον Facebook Twitter
0

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer εκτίμησε ότι μπορεί να χρειαστεί και τέταρτη δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό με σκοπό την καλύτερη προστασία έναντι της μετάλλαξης Όμικρον.

Ο Άλμπερτ Μπουρλά δήλωσε ότι η εταιρεία αναμένει δεδομένα από τον πραγματικό κόσμο για να καθορίσει εάν θα απαιτηθούν πρόσθετες δόσεις ειδικά για την Όμικρον. 

«Όταν δούμε τα δεδομένα από τον πραγματικό κόσμο, [θα προσδιορίσουμε] εάν η Όμικρον καλύπτεται καλά από την τρίτη δόση και για πόσο χρονικό διάστημα. Σε επόμενη φάση, νομίζω ότι θα χρειαστούμε μια τέταρτη δόση», είπε ο κ. Μπουρλά στο CNBC, προσθέτοντας ότι καλύτερα δεδομένα θα προκύψουν τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Νωρίτερα την Τετάρτη, η Pfizer δημοσίευσε ευρήματα από μια αρχική εργαστηριακή μελέτη που έδειξε ότι οι δύο δόσεις του εμβολίου της είχαν χαμηλότερη αποτελεσματικότητα έναντι της Όμικρον σε σύγκριση με άλλες παραλλαγές, ενώ η τρίτη δόση βελτίωσε σημαντικά την προστασία. Τα ευρήματα βασίστηκαν στα αποτελέσματα μιας μελέτης που πραγματοποιήθηκε στη Νότια Αφρική από γιατρούς νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ωστόσο, δεδομένου ότι ήταν μια πρώιμη εργαστηριακή μελέτη, οι ερευνητές λένε ότι πρέπει να προκύψουν περισσότερα δεδομένα σχετικά με την παραλλαγή όμικρον.

Σημειώνεται ότι ο Μπουρλά δεν έχει αποκλείσει την τέταρτη δόση αν και υπολόγισε ότι θα χρειαζόταν μετά από ένα χρόνο από τη χορήγηση της τρίτης. Ωστόσο, τώρα είπε ότι αυτό θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί και νωρίτερα. 

«Με την Όμικρον, πρέπει να περιμένουμε και να δούμε γιατί έχουμε πολύ λίγες πληροφορίες. Μπορεί να το χρειαστούμε και νωρίτερα», είπε.

Ο κ. Μπουρλά πρόσθεσε ότι η εταιρεία αξιολογεί εάν χρειάζονται προσαρμογές στο τρέχον εμβόλιο για την παροχή καλύτερης προστασίας έναντι της νέας μετάλλαξης ή άλλων μελλοντικών μεταλλάξεων.

Με πληροφορίες από Independent

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΠΥΡΑΥΛΟΣ

Διεθνή / Τραμπ: Bασίστηκε σε μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες για να κατηγορήσει το Ιράν για τη φονική επίθεση στο σχολείο

Σύμφωνα με τον Guardian, η αρχική εκτίμηση των ΗΠΑ, που υπεδείκνυε ότι ο πύραυλος ήταν ιρανικής προέλευσης, απορρίφθηκε σχεδόν αμέσως, όπως αναφέρουν πηγές με γνώση της υπόθεσης
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΤΡΑΜΠ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

Διεθνή / Σε αδιέξοδο ο Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: Γιατί είναι «πολύ επικίνδυνο» το σχέδιό του για πολεμικά πλοία

Τα προβλήματα στα Στενά του Ορμούζ ξεκίνησαν μετά την 28η Φεβρουαρίου και τις αμερικανο-ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, ξεκινώντας τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, φτάνοντας στην τρίτη εβδομάδα του
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ουκρανία θέλει χρήματα και τεχνολογία σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια στη Μέση Ανατολή

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι η βοήθεια που έχει σταλθεί «δεν πρόκειται για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ιράν»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Axios: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μετρούν ήδη δύο εβδομάδες και συνεχίζουν. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις στο Ιράν θα διαρκέσουν 4 με 6 εβδομάδες. Γιατί όμως όλοι προβλέπουν μια μακροχρόνια κρίση;
THE LIFO TEAM