Μπουρλά - Pfizer: Ίσως χρειαστεί και τρίτη δόση στους εμβολιασμένους

Μπουρλά: Ίσως χρειαστεί και τρίτη δόση στους εμβολιασμένους - Τι δήλωσε ο CEO της Pfizer Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Mία τρίτη ενισχυτική δόση εντός 12 μηνών θεωρεί πιθανό ότι θα λάβουν οι πλήρως εμβολιασμένοι ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Tο αμερικανικό CNBC αναφέρει πως οι δηλώσεις του CEO της Pfizer έγιναν την 1η Απριλίου ωστόσο δημοσιοποιήθηκαν σήμερα. Ο κ. Μπουρλά υποστήριξε ότι είναι πιθανό οι άνθρωποι να χρειάζεται να εμβολιάζονται ετησίως κατά του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τους ΝΥΤ, αυτό αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για το γεγονός ότι η Ε.Ε. έχει ήδη προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με την Pfizer για την παραλαβή 1,8 δισεκατομμυρίων δόσεων το 2022 και το 2023 ώστε να προλάβει την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης.

Ο CEO της Pfizer υπογράμμισε πως τα εμβόλια αποτελούν εξαιρετικά σημαντικά εργαλεία για τη μάχη εναντίο ιδιαίτερα μεταδοτικών παραλλαγών του ιού, ενώ σημείωσε πως είναι κρίσιμο να προστατέψουμε την ομάδα ανθρώπων που μπορεί να είναι ευπαθείς στον ιό. 

Η Pfizer ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι σύμφωνα με νεότερα δεδομένα από τις κλινικές δοκιμές της, το εμβόλιό της είναι πολύ αποτελεσματικό έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση. Παράλληλα τον Μάρτιο έκανε γνωστό ότι ξεκινούν οι κλινικές δοκιμές φαρμάκου για την Covid-19 που θα χορηγείται από το στόμα για ασθενείς με τα πρώτα σημάδια λοίμωξης από κορωνοϊό. 

Με πληροφορίες από CNBC/NYT

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέιτ Μίντλετον - Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Το δείπνο που άλλαξε τα πάντα μετά την επανασύνδεση τους το 2008

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον - Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Το δείπνο που άλλαξε τα πάντα μετά την επανασύνδεση τους το 2008

Μετά τον πολυσυζητημένο χωρισμό τους τον Απρίλιο του 2007 και την επανασύνδεσή τους λίγους μήνες αργότερα, το ζευγάρι δεν άφησε καμία αμφιβολία στους εργαζομένους του παλατιού, ότι ήταν γραφτό να παντρευτούν
LIFO NEWSROOM
Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν απευθύνουν έκκληση για βοήθεια - Ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 900

Διεθνή / Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν απευθύνουν έκκληση για βοήθεια - Ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 900

Συνεχίζονται ακατάπαυστα οι έρευνες των σωστικών συνεργείων μετά τον φονικό σεισμό των 6 Ρίχτερ - Οι διασώστες δίνουν μάχη για να φτάσουν σε απομακρυσμένες ορεινές περιοχές
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία, σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών

Διεθνή / Γάζα: Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία, σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών

Η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών υιοθέτησε ψήφισμα στο οποίο αναφέρει ότι πληρούνται τα νομικά κριτήρια που στοιχειοθετούν ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας
LIFO NEWSROOM