Μπουρλά για Covid: Ένα ετήσιο εμβόλιο προτιμότερο από συχνές αναμνηστικές δόσεις

Μπουρλά: Ένα ετήσιο εμβόλιο κατά της Covid-19 προτιμότερο από συχνές αναμνηστικές δόσεις Facebook Twitter
0

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, δήλωσε πως ένα ετήσιο εμβόλιο κατά της Covid-19 θα ήταν προτιμότερο από πιο συχνές αναμνηστικές δόσεις για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNtech έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό έναντι σοβαρής νόσησης και θανάτου από τη ραγδαίως μεταδιδόμενη παραλλαγή Όμικρον, αλλά λιγότερο αποτελεσματικό στην πρόληψη της μετάδοσης.

Με τα κρούσματα να έχουν εκτοξευτεί στα ύψη, κάποιες χώρες επέκτειναν τα προγράμματα ενισχυτικών δόσεων του εμβολίου κατά της Covid-19 ή μείωσαν το διάστημα μεταξύ των δόσεων καθώς οι κυβερνήσεις παλεύουν να ενισχύσουν την προστασία.

Μιλώντας στο N12 News του Ισραήλ, ο Άλμπερτ Μπουρλά ρωτήθηκε εάν βλέπει αναμνηστικά εμβόλια να χορηγούνται κάθε τέσσερις έως πέντε μήνες σε τακτική βάση.

«Αυτό δεν θα είναι καλό σενάριο. Αυτό που ελπίζω (είναι) ότι θα έχουμε ένα εμβόλιο που θα πρέπει να γίνεται μια φορά το χρόνο», σημείωσε. «Μια φορά το χρόνο- είναι πιο εύκολο να πείσεις τον κόσμο να το κάνει. Είναι πιο εύκολο να το θυμούνται», πρόσθεσε.

«Έτσι, από την άποψη της δημόσιας υγείας, είναι μια ιδανική κατάσταση. Ψάχνουμε να δούμε αν μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα εμβόλιο που να καλύπτει την Όμικρον και να μην ξεχνά τις άλλες παραλλαγές και αυτό θα μπορούσε να είναι μια λύση», είπε ο Μπουρλά», είπε ο Μπουρλά.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι η Pfizer θα μπορούσε να είναι έτοιμη να υποβάλει αίτηση για έγκριση για ένα επανασχεδιασμένο εμβόλιο για την καταπολέμηση της Όμικρον και να το παράγει μαζικά τον Μάρτιο.

 

Επικαλούμενα τρεις αμερικανικές μελέτες, τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) είπαν πως μια τρίτη δόση εμβολίου mRNA αποτελεί το κλειδί στην καταπολέμηση της μετάλλαξης Όμικρον, προσφέροντας 90% προστασία από βαριά νόσηση που θα οδηγήσει τον ασθενή σε εισαγωγή στο νοσοκομείο. 

Προκαταρκτική μελέτη του ισραηλινού Ιατρικού Κέντρου Σεμπά έδειξε πως μια τέταρτη αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της Covid-19 ενισχύει τα αντισώματα σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα από την τρίτη δόση, ωστόσο δεν επαρκεί στην πρόληψη μόλυνσης από την μετάλλαξη Όμικρον. 

Παρ' όλα αυτά, συνέστησε και δεύτερη ενισχυτική δόση σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Με πληροφορίες από cnbc.com

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ