«Μπούνγκα μπούνγκα» πάρτι: Αθώος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για τις κατηγορίες περί δωροδοκίας μαρτύρων

Σίλβιο Μπερλουσκόνι Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι αθωώθηκε από την κατηγορία ότι δωροδοκούσε μάρτυρες για να πουν ψέματα για τα διαβόητα πάρτι του «μπούνγκα-μπούνγκα». 

Ο 86χρονος μεγιστάνας των μίντια είχε κατηγηρηθεί ότι πλήρωνε νεαρές κοπέλες και άλλους για να καταθέσουν ψεύδη για το τι πραγματικά συνέβαινε στα πάρτι του. Οι άλλοι 28 κατηγορούμενοι αθωώθηκαν επίσης, ανάμεσά τους η Μαροκινή χορεύτρια Ρούμπι, η οποία είχε εμπλακεί και σε προηγούμενη υπόθεση σε βάρος του Μπερλουσκόνι. 

Στην υπόθεση της Ρούμπι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε κερδίσει την έφεση κατά της καταδίκης του για σεξ επί πληρωμή με ανήλικη σεξεργάτρια. Η Ρούμπι και εκείνος αρνήθηκαν ότι είχαν κάνει σεξ και εκείνη ότι υπήρξε ποτέ σεξεργάτρια 

Στις διάφορες δικαστικές υποθέσεις του, έχει αρνηθεί ότι διέπραξε αδικήματα, κατηγορώντας τους εισαγγελείς ότι επιδίωξαν πολιτική βεντέτα εναντίον του. Επέμεινε ότι τα πάρτι, τα οποία περιγράφονται από ορισμένους ως «όργια», ήταν στην πραγματικότητα «κομψά δείπνα». Η μόνη δίκη Μπερλουσκόνι που κατέληξε σε καταδίκη ήταν εκείνη για φορολογική απάτη το 2013.  

Δεδομένης της ηλικίας του, η ιταλική δικαιοσύνη τον αντιμετώπισε επιεικώς, αφού η ποινή του περιορίστηκε σε έναν χρόνο κοινωφελούς εργασίας σε οίκο ευγηρίας κοντά στο Μιλάνο. 

Ο Μπερλουσκόνι ήταν πρωθυπουργός της Ιταλίας τρεις φορές μεταξύ 1994 και 2011. Είχε κατηγορηθεί ότι δωροδόκησε μάρτυρες για τα περίφημα πάρτι του, με τον ίδιο να υποστηρίζει πως τα χρήματα αυτά δόθηκαν ως αποζημίωση για την ζημιά στη φήμη των ατόμων που σχετίστηκαν με τα πάρτι του «Καβαλιέρε». 

Πάντως, παρόλο που προσωρινά αποκλείστηκε από τα πολιτικά του καθήκοντα λόγω της καταδίκης για φορολογική απάτη, κατόρθωσε να κερδίσει μια θέση στη Γερουσία στις εκλογές του 2022, ενώ το κόμμα του Forza Italia διαδραματίζει σήμερα κομβικό ρόλο στον δεξιό κυβερνητικό συνασπισμό της Ιταλίας, υπό την ηγεσία της Τζόρτζια Μελόνι.

Η ίδια η Μελόνι, σχολιάζοντας την απαλλαγή του Μπερλουσκόνι, έκανε λόγο για «εξαιρετικά νέα που βάζουν τέλος σε μια μακρά δικαστική υπόθεση που είχε σημαντικές επιπτώσεις στην πολιτική ζωή της Ιταλίας». 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Διεθνή / Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Ο Αμερικανός φωτογράφος εξηγεί ότι στόχος του δεν ήταν να προκαλέσει, αλλά να αποτυπώσει την πολιτική εξουσία χωρίς φίλτρα, μακριά από τη στιλιζαρισμένη εικόνα που επιβάλλει το Trumpworld
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM
O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τα τρανς άτομα
THE LIFO TEAM