Μπορέλ: Οι επώδυνες εξελίξεις στο Αφγανιστάν θα έχουν επιπτώσεις στη διεθνή ασφάλεια

Μπορέλ: Οι επώδυνες εξελίξεις στο Αφγανιστάν θα έχουν επιπτώσεις στη διεθνή ασφάλεια Facebook Twitter
0

Για μια «νέα επώδυνη πραγματικότητα στο Αφγανιστάν» και μια «καταστροφή» έκανε λόγο ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ μιλώντας στις επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο Μπορέλ ανέφερε ότι 106 μέλη του προσωπικού της ΕΕ με τις οικογένειές τους προσγειώθηκαν απόψε στη Μαδρίτη, ωστόσο όπως σημείωσε υπάρχουν ακόμη 300 που προσπαθούν να φτάσουν στο αεροδρόμιο τονίζοντας ότι πρόκειται για ανθρώπους που «υπερασπίστηκαν τα συμφέροντα της ΕΕ».

Επίσης, επισήμανε ότι χρειάζεται στήριξη όχι μόνο για εκείνους που επιθυμούν να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν, αλλά και για εκείνους που θέλουν να μείνουν. O Zoζέπ Μπορέλ ξεκαθάρισε ότι επαφή με τους Ταλιμπάν «δεν συνεπάγεται αναγνώρισή τους».

Σχετικά με το έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών που πραγματοποιήθηκε, ο Ύπατος Εκπρόσωπος σημείωσε ότι «συζητήθηκε το ενδεχόμενο αύξησης των μεταναστευτικών ροών και οι υπουργοί υπογράμμισαν την ανάγκη για κοινή προσέγγιση της ΕΕ και αλληλεγγύη με τα κράτη μέλη στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ».

Τέλος, υπογράμμισε ότι « οι πρόσφατες εξελίξεις θα έχουν ευρύ φάσμα επιπτώσεων στην περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια, επειδή αυτό που συνέβη είναι το πιο σημαντικό γεωπολιτικό γεγονός μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Διεθνή / Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Η κατάρρευση του συστήματος Υγείας στις ΗΠΑ μέσα από την εμπειρία της εξαδέλφης του ίδιου του υπουργού - Η Τατιάνα Σλόσμπεργκ έχει λιγότερο από ένα χρόνο ζωής
LIFO NEWSROOM