Μπολσονάρου: Η Βραζιλία βρίσκεται στο τέλος της πανδημίας

Μπολσονάρου: Η Βραζιλία βρίσκεται στο τέλος της πανδημίας Facebook Twitter
EPA/ANTONIO LACERDA
0

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου διαβεβαίωσε ότι η Βραζιλία βρίσκεται «στο τέλος της πανδημίας», την ώρα που η χώρα καταγράφει ανησυχητική αύξηση μολύνσεων και θανάτων λόγω του δεύτερου κύματος.

«Ζούμε το τέλος της πανδημίας», δήλωσε ο επικεφαλής του βραζιλιάνικου κράτους, κατά τη διάρκεια μιας επίσημης εκδήλωσης στο Πόρτο Αλέγκρε (νότια).

«Εάν κοιτάξουμε τις άλλες χώρες του κόσμου, η κυβέρνησή μας είναι εκείνη, ή μία από εκείνες, που κάνουν το καλύτερο με την πανδημία», τόνισε, μολονότι η Βραζιλία είναι η δεύτερη χώρα παγκοσμίως με τους περισσότερους νεκρούς, πίσω από τις ΗΠΑ, με 180.000 νεκρούς σε 8 μήνες.

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, που προσβλήθηκε κι ο ίδιος από κορωνοϊό τον Ιούλιο, δεν έχει σταματήσει να υποτιμά τον ιό, χαρακτηρίζοντάς τον «γριπούλα».

«Πρέπει να προσφέρουμε στους πολίτες την ηρεμία κι όχι το χάος», ανέφερε ο ακροδεξιός πρόεδρος. «Λυπούμαστε βαθιά για τους νεκρούς, όμως ξεπερνάμε τα εμπόδια», συμπλήρωσε.

Έπειτα από μια κατάσταση, από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, με περισσότερους από 1.000 νεκρούς την ημέρα, οι καμπύλες άρχισαν να καταγράφουν πτώση με μέσο όρο έως 300 νεκρούς το 24ωρο τον Νοέμβριο στη Βραζιλία. Όμως, χθες και προχθές, ο ημερήσιος απολογισμός ανήλθε σε περισσότερους από 800 νεκρούς.

Η Βραζιλία ανακοίνωσε σήμερα το πρώτο περιστατικό επαναμόλυνσης από την Covid-19 με ένα διάλειμμα 4 μηνών. Τα κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας των δημόσιων νοσοκομείων του Ρίο ντε Τζανέιρο είναι κατειλημμένα σε ποσοστό 100%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM
Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM
Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Διεθνή / Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Ο Μασκ αντέδρασε οργισμένα στις αιχμές της Oates, αποκαλώντας τις «ψεύτικες» και τη συγγραφέα «κακεντρεχή», ενώ υποβάθμισε και το έργο της με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - «Beast Land»: Ο MrBeast εγκαινίασε θεματικό πάρκο στη Σαουδική Αραβία

Διεθνή / «Beast Land»: Ο MrBeast εγκαινίασε θεματικό πάρκο στη Σαουδική Αραβία

Η κίνηση εντάσσεται στη Vision 2030 του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, που στοχεύει στη διαφοροποίηση της οικονομίας από το πετρέλαιο και στον πλήρη μετασχηματισμό της σαουδαραβικής κοινωνίας
LIFO NEWSROOM