Μπλόκο του Βατικανού στον διορισμό ομοφυλόφιλου Γάλλου πρέσβη

Μπλόκο του Βατικανού στον διορισμό ομοφυλόφιλου Γάλλου πρέσβη Facebook Twitter
6

Το Βατικανό φέρεται να μην δέχεται τον διορισμό του νέου πρέσβη της Γαλλίας στην Αγία Έδρα, Λοράν Στεφανίνι, επειδή είναι ομοφυλόφιλος, σύμφωνα με γαλλικά μέσα, γεγονός που θέτει υπό αμφισβήτηση τη φήμη του Πάπα Φραγκίσκου για μία πιο φιλελεύθερη στάση, σε σχέση με τους προκατόχους του, στο θέμα των ομοφυλόφιλων.

Ο Στεφανινί, ο οποίος ήταν από το 2010 επικεφαλής του διπλωματικού πρωτοκόλλου στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, είχε επιλεγεί από τις αρχές Ιανουαρίου για τη θέση, ενώ η θητεία του απερχόμενου πρέσβη έληξε την 1η Μαρτίου.

Μπλόκο του Βατικανού στον διορισμό ομοφυλόφιλου Γάλλου πρέσβη Facebook Twitter

Επισήμως, δεν έχει υπάρχει άρνηση του Βατικανού αλλά μία παρατεταμένη σιωπή. Συνήθως, ο νέος πρέσβης γίνεται επισήμως αποδεκτός από το Βατικανό εντός ενάμισι μήνα από την επιλογή του, και η «απουσία απάντησης» στη συγκεκριμένη περίπτωση ερμηνεύεται ως άρνηση.

Το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας φαίνεται πως παραμένει ταμπού για το Βατικανό, παρά τις πιο φιλελεύθερες δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου. «Αν κάποιος είναι ομοφυλόφιλος και αναζητεί τον Θεό με καλή προαίρεση, ποιος είμαι εγώ για να το κρίνω;» είχε πει χαρακτηριστικά πριν από δύο χρόνια.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Στο σχολείο η δασκάλα βάζει τα παιδιά να γράψουν έκθεση με θέμα το μήλο. Ο Τοτός όμως εκείνες τις μέρες είχε δει ένα ντοκιμαντέρ για το σκουλήκι και τη σημασία του στην φύση και έτσι γράφει: Το μήλο βγαίνει από ένα δέντρο, τη μηλιά. Όταν ωριμάζει το μήλο πέφτει από τη μηλιά και το μαζεύουμε από κάτω. Αν δεν το μαζεύουμε, τότε θα βγάλει σκουλήκια. Το σκουλήκι είναι…κτλ… Η δασκάλα θυμώνει αλλά δεν λέει τίποτα. Η επόμενη έκθεση που βάζει στα παιδιά έχει θέμα το σπίτι και ο Τοτος γράφει: Το σπίτι είναι το μέρος που μένουμε. Το σπίτι έχει τοίχους, ταβάνι, πόρτες και παράθυρα. Τα παράθυρα είναι φτιαγμένα από ξύλο. Το ξύλο θέλει περιποίηση, γιατί αν δεν το περιποιηθούμε θα βγάλει σκουλήκια. Το σκουλήκι είναι…κτλ… Αγανακτισμένη η δασκάλα ψάχνει να βρει ένα θέμα που να μην μπορεί να υπάρχουν σκουλίκια και βάζει έκθεση με θέμα: Το φεγγάρι. Η έκθεση του Τοτού: Χθες το απόγευμα καθόμουνα στον κήπο μας. Κάθισα μέχρι που βράδιασε και βγήκε το φεγγάρι. Άρχισα να χαζεύω το φεγγάρι και πόσο όμορφο είναι ήταν. Ξαφνικά, εκεί που κοιτούσα το φεγγάρι, σκύβω κάτω και τι να δω; Στα πόδια μου ήταν ένα σκουλήκι. Το σκουλήκι είναι… κτλ…

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ