Μπιλ Γκέιτς: «Τεράστιο λάθος οι συναντήσεις με τον Τζέφρι Έπσταϊν»

Μπιλ Γκέιτς: «Τεράστιο λάθος οι συναντήσεις με τον Τζέφρι Έπσταϊν» Facebook Twitter
0

Ο Μπιλ Γκέιτς παραδέχθηκε ότι έκανε «τεράστιο λάθος» περνώντας χρόνο με τον Τζέφρι Έπσταϊν.

Ο συνιδρυτής της Microsoft είπε στο CNN ότι έκανε «αρκετά δείπνα» για ένα φιλανθρωπικό πρότζεκτ που δεν υλοποιήθηκε, και πως δεν έπρεπε να του είχε δώσει «αξιοπιστία».

Επιπλέον αναφέρθηκε στο διαζύγιο με την Μελίντα Γκέιτς, που χαρακτήρισε «πηγή μεγάλης προσωπικής θλίψης». Ο 65χρονος, που ανακοίνωσε τον περσινό Μάρτιο ότι αποχωρεί από το συμβούλιο της Microsoft, είπε ότι με την πρώην σύζυγό του «θα προσπαθούσαν να συνεχίσουν» την συνεργασία τους στο Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς. 

Ο Μπιλ Γκέιτς ρωτήθηκε επίσης αν έχει μετανιώσει μετά τις κατηγορίες ανάρμοστης συμπεριφοράς στο εργασιακό περιβάλλον- κάποιοι υπάλληλοι της Microsoft τον κατηγόρησαν για bullying. Αν και δεν απάντησε συγκεκριμένα, είπε: «Οπωσδήποτε όλοι μετανιώνουμε αλλά σε αυτό το σημείο χρειάζομαι να προχωρήσω».

Εκπρόσωποι του Μπιλ Γκέιτς έχουν υποβαθμίσει στο παρελθόν την σπουδαιότητα της σχέσης του με τον Έπσταϊν, λέγοντας ότι δεν είχε καμία επιχειρηματική συνεργασία ή προσωπική φιλία. 

Στη συνέντευξη στο CNN, επανέλαβε το ίδιο: «Είχα αρκετά δείπνα μαζί του, καταλαβαίνεις, ελπίζοντας πως όσα είπε περί εκατομμυρίων σε φιλανθρωπίες για την παγκόσμια υγεία μέσω επαφών του, ίσως γίνουν. Όταν φάνηκε ότι δεν ισχύει, η σχέση αυτή έληξε».

Ο ίδιος δεν έδωσε χρονικό πλαίσιο των συναντήσεων, αν και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης τις τοποθετούν μεταξύ 2011 και 2014, ήτοι πριν την σύλληψη του Τζέφρι Έπσταϊν, που αυτοκτόνησε στο κελί του σε φυλακή του Μανχάταν σε ηλικία 66 ετών τον Αύγουστο του 2019 ενώ περίμενε να δικαστεί κατηγορούμενος για διακίνηση νεαρών κοριτσιών για σεξουαλική εκμετάλλευση. 

«Ήταν τεράστιο λάθος να περάσω χρόνο μαζί του, δίνοντάς του αξιοπιστία με την παρουσία μου», σημείωσ εο Μπιλ Γκέιτς.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, η Μελίντα Γκέιτς είχε εξοργιστεί με την σχέση του πρώην συζύγου της με τον Έπσταϊν και ήθελε να λήξει. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM