Ο Μπιλ Γκέιτς παραδέχθηκε ότι έκανε «τεράστιο λάθος» περνώντας χρόνο με τον Τζέφρι Έπσταϊν.

 

Ο συνιδρυτής της Microsoft είπε στο CNN ότι έκανε «αρκετά δείπνα» για ένα φιλανθρωπικό πρότζεκτ που δεν υλοποιήθηκε, και πως δεν έπρεπε να του είχε δώσει «αξιοπιστία».

 

Επιπλέον αναφέρθηκε στο διαζύγιο με την Μελίντα Γκέιτς, που χαρακτήρισε «πηγή μεγάλης προσωπικής θλίψης». Ο 65χρονος, που ανακοίνωσε τον περσινό Μάρτιο ότι αποχωρεί από το συμβούλιο της Microsoft, είπε ότι με την πρώην σύζυγό του «θα προσπαθούσαν να συνεχίσουν» την συνεργασία τους στο Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς. 

 

Ο Μπιλ Γκέιτς ρωτήθηκε επίσης αν έχει μετανιώσει μετά τις κατηγορίες ανάρμοστης συμπεριφοράς στο εργασιακό περιβάλλον- κάποιοι υπάλληλοι της Microsoft τον κατηγόρησαν για bullying. Αν και δεν απάντησε συγκεκριμένα, είπε: «Οπωσδήποτε όλοι μετανιώνουμε αλλά σε αυτό το σημείο χρειάζομαι να προχωρήσω».

 

Εκπρόσωποι του Μπιλ Γκέιτς έχουν υποβαθμίσει στο παρελθόν την σπουδαιότητα της σχέσης του με τον Έπσταϊν, λέγοντας ότι δεν είχε καμία επιχειρηματική συνεργασία ή προσωπική φιλία. 

 

Στη συνέντευξη στο CNN, επανέλαβε το ίδιο: «Είχα αρκετά δείπνα μαζί του, καταλαβαίνεις, ελπίζοντας πως όσα είπε περί εκατομμυρίων σε φιλανθρωπίες για την παγκόσμια υγεία μέσω επαφών του, ίσως γίνουν. Όταν φάνηκε ότι δεν ισχύει, η σχέση αυτή έληξε».

 

Ο ίδιος δεν έδωσε χρονικό πλαίσιο των συναντήσεων, αν και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης τις τοποθετούν μεταξύ 2011 και 2014, ήτοι πριν την σύλληψη του Τζέφρι Έπσταϊν, που αυτοκτόνησε στο κελί του σε φυλακή του Μανχάταν σε ηλικία 66 ετών τον Αύγουστο του 2019 ενώ περίμενε να δικαστεί κατηγορούμενος για διακίνηση νεαρών κοριτσιών για σεξουαλική εκμετάλλευση. 

 

«Ήταν τεράστιο λάθος να περάσω χρόνο μαζί του, δίνοντάς του αξιοπιστία με την παρουσία μου», σημείωσ εο Μπιλ Γκέιτς.

 

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, η Μελίντα Γκέιτς είχε εξοργιστεί με την σχέση του πρώην συζύγου της με τον Έπσταϊν και ήθελε να λήξει. 

 

Με πληροφορίες από BBC