Μπενζεμά: Κατέθεσε μήνυση κατά του υπουργού Εσωτερικών της Γαλλίας

Μπενζεμά: Κατέθεσε μήνυση κατά του υπουργού Εσωτερικών της Γαλλίας Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

O Γάλλος ποδοσφαιριστής Καρίμ Μπενζεμά, κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του υπουργού Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλ Νταρμανέν. 

Ο λόγος που ο Καρίμ Μπενζεμά προχώρησε σε αυτή την ενέργεια, ήταν γιατί ο υπουργός είχε δηλώσει ότι είχε σχέσεις με την Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Σύμφωνα με το BBC, ο ΥΠΕΣ της Γαλλίας είχε δηλώσει τον Οκτώβρη ότι ο αστέρας του ποδοσφαίρου «έχει δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα». Το σχόλιο του Νταρμανέν ήρθε αφότου ο παίκτης της Αλ Ιτιχάντ δημοσίευσε στα social media την υποστήριξή του στο λαό της Γάζας.

Ο δικηγόρος του Μπενζεμά, στη μηνυτήρια αναφορά του τονίζει πως ο ισχυρισμός του υπουργού προκάλεσε τεράστια βλάβη στην τιμή και στη φήμη του, με τον ποδοσφαιριστή να γίνεται θύμα «πολιτικής χειραγώγησης» στα επικοινωνιακά παιχνίδια που παίζουν κάποιοι.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη, ο Νταρμανέν είχε δηλώσει πως «έχουμε κλείσει 1.100 ισλαμιστικά ιδρύματα. Και τις τελευταίες εβδομάδες, με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, ο κ. Μπενζεμά συνδέεται, το ξέρουμε όλοι, διαβόητα με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα».

Η ανάρτηση Μπενζεμά που προκάλεσε σύγχυση 

Η σύνδεση του Μπενζεμά με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα προέκυψε από ανάρτηση του ποδοσφαιριστή, όταν εκείνος εξέφρασε τη συμπάθειά του για τα θύματα των βομβαρδισμών στη Γάζα.

«Όλες μας οι προσευχές για τους κατοίκους της Γάζας, που είναι για άλλη μια φορά θύματα αυτού του άδικου βομβαρδισμού, που δεν λυπάται ούτε τις γυναίκες ούτε τα παιδιά», έγραψε στο Χ. 

Αυτό το tweet προκάλεσε συζήτηση στη Γαλλία, καθώς ορισμένα άτομα που συνδέονται με τη γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και την ευρύτερη κοινωνία τον επέκριναν επειδή δεν ασχολήθηκε με τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ ή με τη δολοφονία ενός δασκάλου από ριζοσπαστικοποιημένο ισλαμιστή.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία στη Φοινικούντα: Η διαθήκη–μυστήριο του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ - Ανοίγει η κληρονομιά του 68χρονου

Διεθνή / Δολοφονία στη Φοινικούντα: Η διαθήκη–μυστήριο του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ - Ανοίγει η κληρονομιά του 68χρονου

Ανοίγει η διαθήκη του 68χρονου από τη Φοινικούντα, ιδιοκτήτη κάμπινγκ, και οι Αρχές εξετάζουν τροποποιήσεις που ενδέχεται να τον έβαλαν στο στόχαστρο
LIFO NEWSROOM
Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Διεθνή / Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Η νέα συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς δίνει ελπίδα για το τέλος του διετούς πολέμου που στάθηκε αφορμή για την καταστροφή της Γάζας - Τι προβλέπει η συμφωνία
LIFO NEWSROOM
Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Διεθνή / Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Η σεισμολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων συμβουλεύει τους κατοίκους των παράκτιων πόλεων στα κεντρικά και νότια της χώρας να εκκενώσουν αμέσως τις περιοχές τους και να μεταβούν σε υψηλότερα σημεία
LIFO NEWSROOM
Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

LiFO politics / Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κωνσταντίνος Λάβδας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τον ρόλο του ΟΗΕ, την κατάσταση στη Γάζα, και εξηγεί γιατί το Ισραήλ χάνει τη δημόσια στήριξη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM