Μπένεντικτ Κάμπερμπατς: Πρέπει να πιέζουμε ακόμα για συμπερίληψη και ισότητα

Μπένεντικτ Κάμπερμπατς: «Πρέπει ακόμα να πιέσουμε για συμπερίληψη και ισότητα» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς επέκρινε τα «αυταρχικά καθεστώτα» που απαγορεύουν τις προβολές ταινιών, οι οποίες περιέχουν ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρες.

«Είναι δύσκολο να μην είμαι ευαίσθητος με ένα τέτοιο θέμα, για να είμαι ειλικρινής. Αλλά είναι, φοβάμαι, μια αναμενόμενη απογοήτευση», είπε ο Κάμπερμπατς στο Πρακτορείο Ειδήσεων της PA.

«Ξέρουμε από τα καθεστώτα αυτά ότι η έλλειψη ανεκτικότητάς τους, αποκλείει τους ανθρώπους, οι οποίοι αξίζουν όχι μόνο να συμπεριλαμβάνονται, αλλά να τιμούνται γι' αυτό που είναι και να νιώθουν μέρος μιας κοινωνίας και μιας κουλτούρας και να μην τιμωρούνται για τη σεξουαλικότητά τους».

Σχολιάζοντας την απαγόρευση ταινιών είπε πως «αισθάνεται πως πραγματικά είναι άκυρη, με όλα όσα έχουμε βιώσει ως είδος, πόσο μάλλον για το πού βρισκόμαστε παγκοσμίως ως πολιτισμός».

«Την Chavez την συμπεριλάβαμε λόγω του πόσο φοβερή είναι ως χαρακτήρας. Και η σεξουαλικότητά της είναι μόνο μια πτυχή του χαρακτήρα της. Και αυτό είναι το μόνο που πρέπει να είναι», πρόσθεσε ο Κάμπερμπατς.

«Πρέπει να παλεύουμε ακόμα, πρέπει να πιέζουμε ακόμα για συμπερίληψη και ισότητα και χαίρομαι που η Marvel και η Disney το κάνουν αυτό» συνέχισε ο ηθοποιός.

Υπενθυμίζεται ότι η ταινία όπου πρωταγωνιστεί «Doctor Strange In The Multiverse Of Madness» επικρίθηκε στη Σαουδική Αραβία, όπου οι αρχές ζήτησαν να κοπεί μια σκηνή 12 δευτερολέπτων επειδή ο νέος χαρακτήρας America Chavez (Xochitl Gomez) αναφέρεται στις «δύο μαμάδες» της.

Το Doctor Strange In The Multiverse Of Madness κυκλοφορεί στις 5 Μαΐου.

Με πληροφορίες του ΝΜΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολλανδία: Συγκλονίζει η δίκη για τη «δολοφονία τιμής» 18χρονης – Κατηγορούνται τα αδέλφια της, εντολέας φέρεται ο πατέρας

Διεθνή / Ολλανδία: Συγκλονίζει η δίκη για τη «δολοφονία τιμής» 18χρονης – Κατηγορούνται τα αδέλφια της, εντολέας φέρεται ο πατέρας

Η τραγική υπόθεση γίνεται ακόμη πιο δραματική από το γεγονός ότι η Ράιαν είχε τεθεί υπό αστυνομική προστασία λίγους μήνες πριν, μέτρο το οποίο τερματίστηκε πριν τη δολοφονία της
LIFO NEWSROOM
Ρουμανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας μετά την αποκάλυψη ότι παραποίησε το βιογραφικό του

Διεθνή / Ρουμανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας μετά την αποκάλυψη ότι παραποίησε το βιογραφικό του

Η παραίτηση ήρθε λίγες ώρες μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Libertatea, που αποκάλυψε ότι ο Μοστεάνου είχε δηλώσει λανθασμένες πληροφορίες για το πανεπιστήμιο αποφοίτησής του και τις ημερομηνίες σπουδών
LIFO NEWSROOM
Ορμπαν–Πούτιν στη Μόσχα: Ο Ούγγρος πρωθυπουργός αψηφά την ΕΕ και κλείνει νέο ενεργειακό deal με τη Ρωσία

Διεθνή / Ορμπαν–Πούτιν στη Μόσχα: Ο Ούγγρος πρωθυπουργός αψηφά την ΕΕ και κλείνει νέο ενεργειακό deal με τη Ρωσία

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα, σε μια συγκυρία που συμπίπτει με την αμερικανική πρωτοβουλία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία,
LIFO NEWSROOM