Μπένεντικτ Κάμπερμπατς: Πρέπει να πιέζουμε ακόμα για συμπερίληψη και ισότητα

Μπένεντικτ Κάμπερμπατς: «Πρέπει ακόμα να πιέσουμε για συμπερίληψη και ισότητα» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς επέκρινε τα «αυταρχικά καθεστώτα» που απαγορεύουν τις προβολές ταινιών, οι οποίες περιέχουν ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρες.

«Είναι δύσκολο να μην είμαι ευαίσθητος με ένα τέτοιο θέμα, για να είμαι ειλικρινής. Αλλά είναι, φοβάμαι, μια αναμενόμενη απογοήτευση», είπε ο Κάμπερμπατς στο Πρακτορείο Ειδήσεων της PA.

«Ξέρουμε από τα καθεστώτα αυτά ότι η έλλειψη ανεκτικότητάς τους, αποκλείει τους ανθρώπους, οι οποίοι αξίζουν όχι μόνο να συμπεριλαμβάνονται, αλλά να τιμούνται γι' αυτό που είναι και να νιώθουν μέρος μιας κοινωνίας και μιας κουλτούρας και να μην τιμωρούνται για τη σεξουαλικότητά τους».

Σχολιάζοντας την απαγόρευση ταινιών είπε πως «αισθάνεται πως πραγματικά είναι άκυρη, με όλα όσα έχουμε βιώσει ως είδος, πόσο μάλλον για το πού βρισκόμαστε παγκοσμίως ως πολιτισμός».

«Την Chavez την συμπεριλάβαμε λόγω του πόσο φοβερή είναι ως χαρακτήρας. Και η σεξουαλικότητά της είναι μόνο μια πτυχή του χαρακτήρα της. Και αυτό είναι το μόνο που πρέπει να είναι», πρόσθεσε ο Κάμπερμπατς.

«Πρέπει να παλεύουμε ακόμα, πρέπει να πιέζουμε ακόμα για συμπερίληψη και ισότητα και χαίρομαι που η Marvel και η Disney το κάνουν αυτό» συνέχισε ο ηθοποιός.

Υπενθυμίζεται ότι η ταινία όπου πρωταγωνιστεί «Doctor Strange In The Multiverse Of Madness» επικρίθηκε στη Σαουδική Αραβία, όπου οι αρχές ζήτησαν να κοπεί μια σκηνή 12 δευτερολέπτων επειδή ο νέος χαρακτήρας America Chavez (Xochitl Gomez) αναφέρεται στις «δύο μαμάδες» της.

Το Doctor Strange In The Multiverse Of Madness κυκλοφορεί στις 5 Μαΐου.

Με πληροφορίες του ΝΜΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Την προηγούμενη Παρασκευή, δικαστής στη Φλόριντα ενέκρινε ένα διαφορετικό αίτημα για την αποσφράγιση των πρακτικών του σώματος ενόρκων από μια άλλη έρευνα για τον Έπσταϊν, που χρονολογείται από το 2005 και το 2007
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο μισό λεπτό πριν φτάσουν οι Αρχές

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο 30 δευτερόλεπτα πριν φτάσουν οι Αρχές

Η έρευνα του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας εντόπισε σοβαρά κενά ασφαλείας, όπως χαλασμένες και σπασμένες κάμερες και έλλειψη συντονισμού στο διασημότερο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM
Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Διεθνή / Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Ο Τόμας Μαρκλ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στις Φιλιππίνες - Εξέφρασε την επιθυμία να συμφιλιωθεί με την κόρη του αλλά και να γνωρίσει τα εγγόνια του πριν φύγει από τη ζωή
LIFO NEWSROOM