Τρανσφοβική επίθεση σε βάρος μιας γυναίκας σημειώθηκε σε παμπ στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας το προηγούμενο Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου.

 

Η 20χρονη Anna Montgomery απολάμβανε το ποτό της παρέα με τον σύντροφό της στην παμπ Bootleggers του Μπέλφαστ, όταν δέχτηκε επίθεση στο πρόσωπο από άγνωστο άνδρα, σε αυτό που οι αρχές θεωρούν ότι είναι έγκλημα μίσους.

 

«Ενώ πίναμε ποτά, δέχτηκα επίθεση» έγραψε η ίδια στο Facebook. «Μου έσπασε τη μύτη, με έκοψε στο μέτωπο και γέμισα αίμα παντού. Όλο έγινε πολύ γρήγορα και ύπουλα. Δεν έχω νιώσει ξανά τέτοιο εξευτελισμό στη ζωή μου».

 

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Βόρειας Ιρλανδίας επιβεβαίωσε ότι εξετάζουν την επίθεση ως έγκλημα μίσους.

 

«Ήμουν έξω Σάββατο βράδυ με το αγόρι μου, είχαμε κανονίσει δείπνο και ποτά στην πόλη και απολαμβάναμε μια τέλεια βραδιά. Είχαμε ένα φανταστικό δείπνο και συναντήσαμε μερικά υπέροχα κορίτσια. Την ώρα του ποτού δέχθηκα την επίθεση στο τραπέζι που καθόμασταν. Ξαφνικά κάποιος με χτύπησε στο πρόσωπο» δήλωσε στο Belfast Live. 

 

Η Montgomery ευχαρίστησε το προσωπικό της Bootleggers για την υποστήριξη, όπως και τους φίλους και τους αγαπημένους της.

 

«Το πρόσωπο και τα ρούχα μου γέμισαν αίμα, είχα εκδορές στο μέτωπο, η μύτη μου έσπασε και έχω γεμίσει μώλωπες. Μου έχει ξανασυμβεί να δεχτώ παρόμοια επίθεση μαζί με φίλους από κάποιον που μας χτύπησε όλους χωρίς κανέναν λόγο και καταδικάστηκε γι' αυτό. Δεν έχω αισθανθεί χειρότερα. Είναι απλά λυπηρό το 2020 να δέχομαι τέτοια επίθεση επειδή είμαι ο εαυτός μου. Λυπάμαι για αυτόν που μου επιτέθηκε. Αν κάνει παιδιά και είναι τρανς, γκέι ή bi, ο θεός να τα βοηθήσει!».

 

Με πληροφορίες από Pink News.