Μπατακλάν: Σύλληψη υπόπτου στην Ιταλία

Μπατακλάν: Σύλληψη υπόπτου στην Ιταλία Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Ένας Αλγερινός 36 ετών κατηγορείται από την ειδική Εισαγγελία κατά της τρομοκρατίας του Μπάρι ότι βοήθησε εμπράκτως τους ισλαμιστές τρομοκράτες που τον Νοέμβριο του 2015 οργάνωσαν την επίθεση στο θέατρο Μπατακλάν και στο Stade de France.

Λέγεται Ατάμ Τουαμίλ, αλλά το όνομα που χρησιμοποιούσε ήταν Τομί Μαράζ. Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές πρόκειται για ενεργό μέλος τρομοκρατικού πυρήνα με δράση στην Γαλλία, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Συρία και την Αλγερία. Με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ιταλική αστυνομία, ο Τουαμίλ προμήθευσε τους τρομοκράτες του Μπατακλάν με πλαστά έγγραφα, ενώ φέρεται να τους προσέφερε και υλικοτεχνική υποστήριξη.

Ο 36χρονος Αλγερινός κρατείται ήδη στις φυλακές του Μπάρι, αλλά αν δεν προέκυπταν τα νέα αυτά στοιχεία, θα έπρεπε να αποφυλακιστεί τον ερχόμενο Ιούνιο. Το 2019, κατά την διάρκεια ελέγχου σε κέντρο προσωρινής διαμονής μεταναστών της περιοχής, η ιταλική αστυνομία διαπίστωσε ότι είχε στην κατοχή του πλαστό διαβατήριο με το οποίο μπορούσε να κινηθεί ελεύθερα στην ζώνη του Σέγκεν και από εκείνη την στιγμή ξεκίνησαν όλες οι έρευνες. 

Η μέχρι τώρα καταδίκη του ήταν δυο χρόνια φυλάκισης. Ήδη το καλοκαίρι του 2015 σε τρένο από το Παρίσι με προορισμό το Μιλάνο, όταν οι καραμπινιέροι του ζήτησαν τα στοιχεία του έδειξε πλαστή ταυτότητα, που είχε παρασκευασθεί από το βελγικό δίκτυο «Catalogue».

Μετά την απαγγελία των νέων αυτών κατηγοριών, ο Ατάμ Τουαμίλ θα πρέπει να παραμείνει στην φυλακή, διότι οι ιταλικές αρχές θεωρούν ότι «σε διαφορετική περίπτωση θα υπήρχε ουσιαστικός κίνδυνος φυγής». Μαζί με τον αδελφό του, αρχικά ο Τουαμίλ καταδικάσθηκε για μικρές κλοπές στο Βέλγιο, αλλά  στην συνέχεια, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ήρθε σε επαφή με διεθνή ισλαμιστικά τρομοκρατικά δίκτυα και ειδικεύθηκε στην παραγωγή και διάθεση πλαστών διαβατηρίων και εγγράφων».

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ ΝΑΡΚΕΣ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ανακοίνωσε δύο εναλλακτικές διαδρομές «για προστασία των πλοίων από νάρκες»

Για την είσοδο στον Κόλπο από τη θάλασσα του Ομάν, τα πλοία πρέπει να περνούν ανάμεσα στις ιρανικές ακτές και το νησί Λαράκ, τον «σταθμό διοδίων της Τεχεράνης»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΣΧΕΔΙΟ 10 ΣΗΜΕΙΩΝ

Διεθνή / Ιράν: Το σχέδιο 10 σημείων για την εκεχειρία και οι βασικές διαφωνίες με τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα, το σχέδιο θέτει ως προϋπόθεση για τον τερματισμό του πολέμου την αποδοχή συγκεκριμένων όρων, αρκετοί από τους οποίους έχουν απορριφθεί στο παρελθόν από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

Διεθνή / «Θέλω να κάνω τον εαυτό μου περιττό»: Ένας βουλευτής μάχεται για την αυτοκυβέρνηση της Γροιλανδίας

Ο νεοεκλεγμένος βουλευτής Qarsoq Høegh-Dam, φιλοδοξεί να κάνει τον ρόλο του «περιττό», μεταφέροντας σταδιακά την εξουσία από την Κοπεγχάγη στη Γροιλανδία και προωθώντας την πλήρη αυτοκυβέρνηση του νησιού
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Έρευνα: Σε ποια χώρα της Ευρώπης βρίσκονται οι πιο αγχωμένοι εργαζόμενοι - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Μια νέα μελέτη που καλύπτει 160 χώρες συγκρίνει τα επίπεδα άγχους στην Ευρώπη με αυτά του υπόλοιπου κόσμου, καταλήγοντας σε ένα μείγμα καλών και κακών ειδήσεων για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες της γηραιάς ηπείρου
THE LIFO TEAM