Μπαράκ Ομπάμα: Ρεκόρ πωλήσεων για τα απομνημονεύματά του - 1,7 εκατ. σε μία εβδομάδα

Μπαράκ Ομπάμα: Ρεκόρ πωλήσεων για τα απομνημονεύματά του - 1,7 εκατ. σε μία εβδομάδα Facebook Twitter
EPA
0

Πάνω από 1,7 εκατομμύρια αντίτυπα πούλησε, μέσα σε μία εβδομάδα στην Βόρεια Αμερική, ο πρώτος τόμος της αυτοβιογραφίας του Μπαράκ Ομπάμα, «Γη της Επαγγελίας». 

Οι πωλήσεις της αυτοβιογραφίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, είναι σχεδόν τόσες όσες οι πωλήσεις των αυτοβιογραφιών των δύο άμεσων προκατόχων του αθροιστικά, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα. Παράλληλα συγκαταλέγονται ανάμεσα στις υψηλότερες για μη λογοτεχνικό βιβλίο. O εκδοτικός οίκος Crown ανακοίνωσε πως αύξησε την πρώτη έκδοση από 3,4 εκατομμύρια αντίτυπα σε 4,3 εκατομμύρια. Στις πωλήσεις συμπεριλαμβάνονται και τα ηχητικά και ψηφιακά βιβλία. 

Η «Γη της Επαγγελίας», ο πρώτος από τους δύο τόμους, κυκλοφόρησε στις 17 Νοεμβρίου και κατά την πρώτη ημέρα έκδοσης αγοράστηκαν περίπου 890.000 αντίτυπα. Μεταξύ των ενοίκων του Λευκού Οίκου μόνο η σύζυγος του Μπαράκ Ομπάμα, Μισέλ, μπορεί να θεωρηθεί το ίδιο διάσημη ως συγγραφέας. Η αυτοβιογραφία της «Becoming: Η δική μου ιστορία», που εκδόθηκε το 2018, πούλησε πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 20 πρώτα σε πωλήσεις του amazon.com. 

Η αυτοβιογραφία «Σημεία Απόφασης» του Τζορτζ Γουόκερ Μπους πούλησε 775.000 αντίτυπα κατά την πρώτη εβδομάδα, ενώ το «Η ζωή μου», του Μπιλ Κλίντον, 1 εκατομμύριο αντίτυπα μέσα σε οκτώ ημέρες. Συνολικά, οι πωλήσεις των αυτοβιογραφιών των συγκεκριμένων δύο πρώην προέδρων έφτασαν περίπου τα 3,5 έως 4 εκατομμύρια αντίτυπα, έναν αριθμό που η «Γη της Επαγγελίας» εύκολα θα ξεπεράσει. 

Ωστόσο κανένα μη λογοτεχνικό βιβλίο δεν φαίνεται να μπορεί να αγγίξει τις πωλήσεις του «Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου» της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, που το 2007 πούλησε 8 εκατομμύρια αντίτυπα μέσα σε 24 ώρες. 

Με πληροφορίες από ΑΡ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ