Μπαν Κι-μουν: Προειδοποίησε για εμφύλιο πόλεμο στη Συρία

Μπαν Κι-μουν: Προειδοποίησε για εμφύλιο πόλεμο στη Συρία Facebook Twitter
0

Ο Μπαν Κι μουν, γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, προειδοποίησε ότι οι σφαγές αμάχων, όπως εκείνη που διαπράχθηκε στην Χούλα την περασμένη εβδομάδα, είναι πολύ πιθανό να παρασύρουν τη Συρία σε έναν «καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο».

Επικαλέστηκε την ανησυχία που εξέφρασε την Τρίτη ο Κόφι Ανάν, ο κοινός ειδικός απεσταλμένος για τη Συρία του Αραβικού Συνδέσμου και των Ηνωμένων Εθνών, ότι η Συρία ενδεχομένως να έφθασε σε «σημείο καμπής» μετά τη σφαγή 108 αμάχων στη Χούλα την περασμένη εβδομάδα. Η εκεχειρία της 12ης Απριλίου, η οποία εντάσσεται στο σχέδιο έξι σημείων του Ανάν για την αποκατάσταση της ειρήνης, δεν έχει εφαρμοστεί.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η σφαγή αμάχων του είδους που είδαμε το περασμένο σαββατοκύριακο θα μπορούσε να βυθίσει την Συρία σε έναν καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο, έναν εμφύλιο πόλεμο από τον οποίο η χώρα δεν θα μπορούσε ποτέ να ανακάμψει».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Κίνδυνος ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν έτοιμο για «ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σε υπόγειο καταφύγιο ο Χαμενεΐ

Ο στρατός του Ιράν φαίνεται πως είναι έτοιμος για το χειρότερο σενάριο - Άγνωστο πώς μπορεί να απαντήσει η Τεχεράνη σε ενδεχόμενη αμερικανική επίθεση - Στην Ουάσινγκτον και όχι στο Μαρ-α-Λάγκο ο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Βικτόρια Μπέκαμ: Στην κορυφή των βρετανικών charts εν μέσω της ρήξης με τον γιο της Μπρούκλιν

Διεθνή / Βικτόρια Μπέκαμ: Στην κορυφή των βρετανικών charts εν μέσω της ρήξης με τον γιο της Μπρούκλιν

Το πρώτο solo single της Βικτόρια Μπέκαμ κατέκτησε την κορυφή σε δύο βρετανικά charts - ένδειξη πως έχει τη στήριξη των θαυμαστών της εν μέσω της διαμάχης με τον πρωτότοκο γιο της
THE LIFO TEAM