Μπαλί: Θανατική ποινή για τη Βρετανή έμπορο κοκαΐνης

Μπαλί: Θανατική ποινή για τη Βρετανή έμπορο κοκαΐνης Facebook Twitter
4

Η 56χρονη Λίντσεϊ Σάντιφορντ καταδικάστηκε σε θάνατο για διακίνηση ναρκωτικών, στο Μπαλί της Ινδονησίας. Είχε συλληφθεί σε τελωνειακό έλεγχο ρουτίνας τον προηγούμενο Μάιο, μετά από πτήση από την Μπανγκόγκ της Ταϊλάνδης, με 4,8 κιλά κοκαΐνης στη βαλίτσα της.

Η ίδια υποστηρίζει ότι εξαναγκάστηκε να κάνει τη μεταφορά, ενώ οι δικηγόροι της δηλώνουν έκπληκτοι με την ετυμηγορία και θα ασκήσουν έφεση. Οι κατήγοροι αρχικά είχαν προτείνει δεκαπενταετή ποινή φυλάκισης, όμως οι δικαστές δεν της αναγνώρισαν ελαφρυντικά, λέγοντας ότι η πράξη της έβλαψε την εικόνα του Μπαλί ως τουριστικού προορισμού και αποδυνάμωσε τον κυβερνητικό αγώνα κατά των ναρκωτικών.

Η ανταποκρίτρια του BBC μεταδίδει ότι η κατηγορούμενη βρισκόταν σε κατάσταση σοκ μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, όπως και όλοι οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα του δικαστηρίου. Η υπόθεση της Σάντιφορντ είχε απασχολήσει και οργανώσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων που υποστήριζαν ότι την είχαν στοχοποιήσει έμποροι ναρκωτικών, απειλώντας την για τα παιδιά της. Σε προηγούμενες ακροάσεις, ο δικηγόρος της είχε επικαλεστεί ψυχολογικά προβλήματα που την έκαναν εύκολο στόχο.

Εκπρόσωποι της βρετανικής κυβέρνησης και διπλωματίας εναντιώνονται έντονα με τη θανατική ποινή που επιβλήθηκε σε Βρετανό πολίτη. Από το 1998 έχουν εκτελεστεί πέντε αλλοδαποί στο Μπαλί για υποθέσεις σχετικές με ναρκωτικά, αφού η Ινδονησία έχει από τις πιο σκληρές νομοθεσίες παγκοσμίως για παρόμοια ζητήματα. Εκτέλεση, ωστόσο, έχει να γίνει από το 2008.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Marketplace για απαχθέντα παιδιά: Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία»

Διεθνή / Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία», σε ένα φρικώδες «marketplace» για απαχθέντα παιδιά

Ο «κατάλογος» επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν τα παιδιά ανά ηλικία, φύλο και εξωτερικά χαρακτηριστικά - Τα παιδιά έχουν ταμπέλες όπως «υπάκουο», «ήρεμο» και «πειθαρχημένο»
LIFO NEWSROOM
Κίνα & τεχνητή νοημοσύνη: Η μυστική επιχείρηση «GoLaxy» για παγκόσμιο έλεγχο της κοινής γνώμης

Διεθνή / Ο νέος κυβερνοστρατός του Πεκίνου: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται όπλο παγκόσμιας προπαγάνδας

Έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η κινεζική εταιρεία GoLaxy, με δεσμούς με το Πεκίνο, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να παρακολουθεί και να επηρεάζει την κοινή γνώμη σε Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ και πέρα
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Διεθνή / Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Η Τουρκία αρνείται να συνεργαστεί με την ΕΕ για τον έλεγχο των ρωσικών ενεργειακών εισαγωγών, απειλώντας το σχέδιο της Ευρώπης να τερματίσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο έως το 2027
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμιος συναγερμός: Οι νέοι δασμοί Τραμπ έως 41% προκαλούν αντιδράσεις σε πάνω από 60 χώρες

Διεθνή / Παγκόσμιος συναγερμός: Οι νέοι δασμοί Τραμπ έως 41% προκαλούν αντιδράσεις σε πάνω από 60 χώρες

Πάνω από 60 χώρες αντιδρούν στους νέους δασμούς Τραμπ, που φτάνουν το 41% - Οι αυξήσεις πυροδοτούν φόβους για απώλειες θέσεων εργασίας και ένταση στις παγκόσμιες εμπορικές σχέσεις
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
οταν τα ηθη χαλαρώνουν τόσο ωστε να μην είναι και τοσο φοβερο ή επικίνδυνο να διακινεις ναρκωτικά,ωστε να το κάνει και η κουτσή μαρία, αναγκαστικά επιτάσσονται ξανα μεθοδοι εκφοβισμού (της μαριας).Τα τζιμάνια αστυνομικοί σιγά μην επιαναν τον mega dealer. αυτη θα την πληρώσει τωρα, θα συμμαζευτουν οι εκ παραδρομής εποχιακοί, θα αυξηθουν ξανα οι τιμες των εν λόγω φαρμακευτικών προιόντων και δεν θα απειλείται και το μεροκάματο των περιθωριακών. δηλαδη αυτοι τι θα κάνουνε, κλεφτες θα γίνουνε; (oh mondieux!)