Μπαλί: Θανατική ποινή για τη Βρετανή έμπορο κοκαΐνης

Μπαλί: Θανατική ποινή για τη Βρετανή έμπορο κοκαΐνης Facebook Twitter
4

Η 56χρονη Λίντσεϊ Σάντιφορντ καταδικάστηκε σε θάνατο για διακίνηση ναρκωτικών, στο Μπαλί της Ινδονησίας. Είχε συλληφθεί σε τελωνειακό έλεγχο ρουτίνας τον προηγούμενο Μάιο, μετά από πτήση από την Μπανγκόγκ της Ταϊλάνδης, με 4,8 κιλά κοκαΐνης στη βαλίτσα της.

Η ίδια υποστηρίζει ότι εξαναγκάστηκε να κάνει τη μεταφορά, ενώ οι δικηγόροι της δηλώνουν έκπληκτοι με την ετυμηγορία και θα ασκήσουν έφεση. Οι κατήγοροι αρχικά είχαν προτείνει δεκαπενταετή ποινή φυλάκισης, όμως οι δικαστές δεν της αναγνώρισαν ελαφρυντικά, λέγοντας ότι η πράξη της έβλαψε την εικόνα του Μπαλί ως τουριστικού προορισμού και αποδυνάμωσε τον κυβερνητικό αγώνα κατά των ναρκωτικών.

Η ανταποκρίτρια του BBC μεταδίδει ότι η κατηγορούμενη βρισκόταν σε κατάσταση σοκ μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, όπως και όλοι οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα του δικαστηρίου. Η υπόθεση της Σάντιφορντ είχε απασχολήσει και οργανώσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων που υποστήριζαν ότι την είχαν στοχοποιήσει έμποροι ναρκωτικών, απειλώντας την για τα παιδιά της. Σε προηγούμενες ακροάσεις, ο δικηγόρος της είχε επικαλεστεί ψυχολογικά προβλήματα που την έκαναν εύκολο στόχο.

Εκπρόσωποι της βρετανικής κυβέρνησης και διπλωματίας εναντιώνονται έντονα με τη θανατική ποινή που επιβλήθηκε σε Βρετανό πολίτη. Από το 1998 έχουν εκτελεστεί πέντε αλλοδαποί στο Μπαλί για υποθέσεις σχετικές με ναρκωτικά, αφού η Ινδονησία έχει από τις πιο σκληρές νομοθεσίες παγκοσμίως για παρόμοια ζητήματα. Εκτέλεση, ωστόσο, έχει να γίνει από το 2008.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
οταν τα ηθη χαλαρώνουν τόσο ωστε να μην είναι και τοσο φοβερο ή επικίνδυνο να διακινεις ναρκωτικά,ωστε να το κάνει και η κουτσή μαρία, αναγκαστικά επιτάσσονται ξανα μεθοδοι εκφοβισμού (της μαριας).Τα τζιμάνια αστυνομικοί σιγά μην επιαναν τον mega dealer. αυτη θα την πληρώσει τωρα, θα συμμαζευτουν οι εκ παραδρομής εποχιακοί, θα αυξηθουν ξανα οι τιμες των εν λόγω φαρμακευτικών προιόντων και δεν θα απειλείται και το μεροκάματο των περιθωριακών. δηλαδη αυτοι τι θα κάνουνε, κλεφτες θα γίνουνε; (oh mondieux!)