Μπάιντεν: Ο Τραμπ δεν πρέπει να παίρνει ενημερώσεις των υπηρεσιών πληροφοριών- Απρόβλεπτη η συμπεριφορά του

Μπάιντεν: Ο Τραμπ δεν πρέπει να παίρνει ενημερώσεις των υπηρεσιών πληροφοριών- Απρόβλεπτη η συμπεριφορά του Facebook Twitter
EPA
0

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι κατά την άποψή του ο Ντοναλντ Τραμπ δεν πρέπει να λαμβάνει απόρρητες ενημερώσεις των υπηρεσιών πληροφοριών, όπως παραδοσιακά γίνεται με τους πρώην προέδρους.

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα, σε συνέντευξη στο CBS, ο Μπάιντεν απάντησε αρνητικά και επικαλέστηκε την «απρόβλεπτη συμπεριφορά του, άσχετα από την εξέγερση», αναφερόμενος στην εισβολή στο Καπιτώλιο.

Η δημοσιογράφος του θύμισε ότι έχει χαρακτηρίσει τον Τραμπ «υπαρξιακή απειλή, επικίνδυνο, απερίσκεπτο» και ο Μπάιντεν απάντησε «Το έχω κάνει και το πιστεύω». Σε ερώτηση για το ποιος ειναι ο μεγαλύτερος φόβος του αν ο Τραμπ συνεχίσει να παίρνει τις απόρρητες ενημερώσεις, είπε: «Θα προτιμούσα να μην κάνω εικασίες. Απλά πιστεύω ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη να παίρνει τις ενημερώσεις των υπηρεσιών πληροφοριών. Τι αντίκτυπο θα έχει, πέρα από το γεγονός ότι μπορεί να κάνει λάθος και να πει κάτι;».

 

Παραδοσιακά στους πρώην προέδρους των ΗΠΑ επιτρέπεται να ζητήσουν και να λαμβάνουν αυτές τις ενημερώσεις. Πριν από τις δηλώσεις Μπάιντεν, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της διοίκησης είχε μπει στο CNN πως ο Τραμπ δεν έχει υποβάλει κάποιο σχετικό αίτημα.

«Η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών υποστηρίζει τα αιτήματα των πρώην προέδρων για ενημερώσεις και θα αξιολογήσει το όποιο εισερχόμενο αίτημα, όπως πράττει πάντα», δήλωσε σχετικά την Πέμπτη η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

Στην ίδια συνέντευξη στο CBS, ο Τζο Μπάιντεν αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα για το αν θα ψήφιζε υπέρ της καταδίκης του Τραμπ αν ήταν ακόμη γερουσιαστής.

Στην απάντησή του τόνισε ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να τον νικήσει στις εκλογές, επειδή «πίστευα ότι ήταν ακατάλληλος για πρόεδρος». Συμπλήρωσε ότι παρακολούθησε όπως όλοι οι άλλοι τι συνέβη όταν ο όχλος εισέβαλε στο Καπιτώλιο. «Δεν είμαι στη Γερουσία τώρα. Θα αφήσω τη Γερουσία να πάρει την απόφαση», κατέληξε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σιγουριά Νετανιάχου: «Δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος, αυτός ο τόπος μας ανήκει»

Διεθνή / Νετανιάχου: «Δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος, αυτός ο τόπος μας ανήκει»

Το σχέδιο Ε1 για την κατασκευή 3.400 κατοικιών εποίκων, το οποίο θα διχοτομήσει την κατεχόμενη Δυτική Όχθη και θα την αποκόψει από την Ανατολική Ιερουσαλήμ, εγκρίθηκε τον προηγούμενο μήνα
LIFO NEWSROOM
Ιστορική καταδίκη: Ο Μπολσονάρου ένοχος για σχέδιο πραξικοπήματος – Αντιμέτωπος με 43 χρόνια φυλάκιση

Διεθνή / Ιστορική καταδίκη: Ο Μπολσονάρου ένοχος για σχέδιο πραξικοπήματος – Αντιμέτωπος με 43 χρόνια φυλάκιση

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας καταδίκασε τον Ζαΐχ Μπολσονάρου για σχέδιο στρατιωτικού πραξικοπήματος - Ο πρώην πρόεδρος κινδυνεύει με έως 43 χρόνια φυλάκιση, ενώ οι οπαδοί του προωθούν αμνηστία και χάρη για να τον σώσουν
LIFO NEWSROOM
Χάος στις ΗΠΑ: Η δολοφονία του Τσάρλι Κερκ ξυπνά φόβους για γενικευμένη πολιτική τρομοκρατία

Διεθνή / Χάος στις ΗΠΑ: Η δολοφονία του Τσάρλι Κερκ ξυπνά φόβους για γενικευμένη πολιτική τρομοκρατία

Η δολοφονία του συντηρητικού influencer Τσάρλι Κερκ σοκάρει τις ΗΠΑ και αναζωπυρώνει τον πολιτικό διχασμό - Ο Τραμπ κατηγορεί την αριστερά, ενώ οι Δημοκρατικοί του απαντούν με σκληρές δηλώσεις
LIFO NEWSROOM
Diella: Η Αλβανία αποκτά «εικονική υπουργό» τεχνητής νοημοσύνης για τις κρατικές συμβάσεις

Διεθνή / Diella: Η Αλβανία αποκτά «εικονική υπουργό» τεχνητής νοημοσύνης για τις κρατικές συμβάσεις

Σύμφωνα με τον Ράμα, η Diella θα μπορεί να αξιολογεί διαγωνισμούς, να «προσλαμβάνει ταλέντα από όλο τον κόσμο» και να συμβάλει ώστε να περιοριστεί η γραφειοκρατική δυσκαμψία της δημόσιας διοίκησης
LIFO NEWSROOM