Μπάιντεν: «Ο Πούτιν είναι χασάπης»

Μπάινετν: «Ο Πούτιν είναι χασάπης» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αποκάλεσε «χασάπη» τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε Ουκρανούς πρόσφυγες στη Βαρσοβία.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους που ταξίδευαν με τον Πρόεδρο τι σκέφτηκε αντικρίζοντας τους πρόσφυγες ενώ αντιμετωπίζει καθημερινά τον Πούτιν, ο Μπάιντεν απάντησε: «Είναι χασάπης».

Συμπλήρωσε δε, αναφερόμενος στους πρόσφυγες, ότι πάντα εκπλήσσεται από «το βάθος και τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος».

«Είναι απίστευτο. Δείτε όλα αυτά τα μικρά παιδιά. Θέλω απλώς να τα αγκαλιάσω, απλά θέλω να πω ευχαριστώ. Σε κάνουν τόσο πολύ περήφανο», είπε.

Πρόσθεσε δε πως «Κάθε ένα από αυτά τα παιδιά είπε «Κάντε μια προσευχή για τον μπαμπά μου ή τον παππού μου ή τον αδερφό μου που είναι εκεί πίσω και μάχεται».

»Και θυμάμαι πώς είναι να έχεις κάποιον σε εμπόλεμη ζώνη. Κάθε πρωί σηκώνεσαι και αναρωτιέσαι. Απλώς αναρωτιέσαι. Και προσεύχεσαι να μην λάβεις αυτό το (μοιραίο) τηλεφώνημα».

Με πληροφορίες του CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM