Μπάιντεν: Δημοκρατικοί γερουσιαστές του ζητούν να ασκήσει πιέσεις για δημιουργία παλαιστινιακού κράτους

Μπάιντεν: Δημοκρατικοί γερουσιαστές του ζητούν να ασκήσει πιέσεις για δημιουργία παλαιστινιακού κράτους Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Τουλάχιστον το ένα τρίτο των Δημοκρατικών γερουσιαστών, ζητούν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, να ασκήσει πιέσεις για τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους.

Η κίνηση αυτή τω Δημοκρατικών προς τον Τζο Μπάιντεν, έρχεται μετά την ομιλία του επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, του Τσακ Σούμερ, ο οποίος ζήτησε τη διεξαγωγή νέων εκλογών στο Ισραήλ, επικρίνοντας ανοιχτά την κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τον πόλεμο με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. 

Σε επιστολή 19 γερουσιαστών με επικεφαλής τον Τομ Κάρπερ, αναφέρεται πως η «η κρίση στη Μέση Ανατολή έφτασε σε κρίσιμο σημείο και αυτό απαιτεί από τις ΗΠΑ να κάνουν περισσότερα από το να «διευκολύνουν» απλώς τις συζητήσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων».

«Ζητάμε επομένως από την κυβέρνηση Μπάιντεν να εφαρμόσει γρήγορα και να δώσει στη δημοσιότητα ένα σχέδιο που θα περιγράφει τα αναγκαία μέτρα», για τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, προσθέτουν παράλληλα. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, το κράτος αυτό θα πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένο, να αναγνωρίσει το Ισραήλ και να αποκηρύξει τη Χαμάς.

Παρότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν λένε ότι στηρίζουν τη «λύση των δύο κρατών», τα λόγια τους έχουν παραμείνει μέχρι τώρα «δήλωση προθέσεων», με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να είναι κατηγορηματικός στο σενάριο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Ορμπάν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM