Moυσείο στη Γερμανία θα αποκτήσει συλλογή από αντικείμενα προσφύγων

Moυσείο στη Γερμανία θα αποκτήσει συλλογή από αντικείμενα προσφύγων Facebook Twitter
0

Ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν οι διακινητές, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα φουσκωτό σκάφος, ένα σωσίβιο: αντικείμενα που ανήκαν ή χρησιμοποιήθηκαν από πρόσφυγες θα ενταχθούν στη συλλογή ενός μουσείου της γερμανικής ιστορίας.

 

Το μουσείο Χάους ντερ Γκεσίχτε ("Σπίτι της Ιστορίας") της Βόννης απέκτησε επίσης μια τοιχογραφία που φιλοτέχνησε ένας Σύρος πρόσφυγας που διέμενε σε ένα κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, ανέφερε ο διευθυντής των συλλογών του μουσείου, ο Ντίτμαρ Πράισλερ, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο (dpa).

 

Η τοιχογραφία αυτή, που ζωγραφίστηκε πάνω στον τοίχο ενός παλιού σουπερμάρκετ, το οποίος μετατράπηκε σε κέντρο φιλοξενίας, εικονίζει τον μικρό Αϊλάν, το αγοράκι από τη Συρία που πνίγηκε ενώ η οικογένειά του προσπαθούσε να φτάσει από την Τουρκία στην Ελλάδα, πέρσι το καλοκαίρι.

 

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το μουσείο έχει ήδη αποκτήσει τα ρούχα μιας οικογένειας προσφύγων, ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν οι διακινητές και πρόκειται σύντομα να προσθέσει στη συλλογή του μια πλαστική λέμβο κι ένα σωσίβιο.

 

Σε 50 ή και 100 χρόνια από σήμερα, θα θυμόμαστε ακόμη αυτούς τους ανθρώπους που προσπάθησαν να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια, πρόσθεσε ο Πράισλερ, δηλώνοντας ότι θέλει να αγοράσει και το κινητό τηλέφωνο ενός πρόσφυγα. "Το καλύτερο θα ήταν κάποιο που να περιέχει φωτογραφίες από το ταξίδι του", εξήγησε.

 

Τα αντικείμενα αυτά θα τεθούν στη διάθεση και άλλων μουσείων που θέλουν να οργανώσουν προσωρινές εκθέσεις.

 

Το "Σπίτι της Ιστορίας" φιλοξενεί ήδη τα παραβάν που χρησιμοποιούσε ο Ερυθρός Σταυρός σε ένα κέντρο φιλοξενίας που καταστράφηκε από διαδηλωτές οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή τους. Οι δράστες είχαν προσθέσει στην επιγραφή "Πρόσφυγες, καλώς ήρθατε" τη λέξη "Όχι".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένονται σήμερα στους δρόμους, διαδηλώνοντας ενάντια στις αυταρχικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ και την πανηγυρική στρατιωτική παρέλαση για τα 250 χρόνια του αμερικανικού στρατού — που συμπίπτει με τα 79α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM
Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί ΛΟΑΤΚΙ+ στον κόσμο για τα ταξίδια της νέας σεζόν

Διεθνή / Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί ΛΟΑΤΚΙ+ στον κόσμο για τα ταξίδια της νέας σεζόν

Με αφορμή τον Μήνα Υπερηφάνειας και τις χιλιάδες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν αυτές τις ημέρες σε πόλεις όλου του κόσμου προς τιμήν του Pride, νέα έρευνα αποκαλύπτει τους must - visit προορισμούς για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα
LIFO NEWSROOM
Ιράν προς ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία: «Θα στοχοποιηθείτε αν παρέμβετε υπέρ του Ισραήλ»

Διεθνή / Ιράν προς ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία: «Θα στοχοποιηθείτε αν παρέμβετε υπέρ του Ισραήλ»

Η Τεχεράνη δηλώνει πως οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για το πυρηνικό της πρόγραμμα καθίστανται πλέον «ανώφελες», κατηγορώντας την Ουάσιγκτον για συνενοχή στα ισραηλινά πλήγματα
LIFO NEWSROOM
Προπαγάνδα Ισραήλ στο ελληνικό YouTube, ενόψει της αποστολής προς τη Γάζα

Διεθνή / Προπαγάνδα Ισραήλ στο ελληνικό YouTube, ενόψει της αποστολής προς τη Γάζα

Το GHF δέχεται έντονη κριτική τόσο από διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις όσο και από τον ΟΗΕ, για περιορισμένη διανομή βοήθειας, ελλιπή πρόσβαση και καταγγελίες για έλεγχο των δικαιούχων
LIFO NEWSROOM