Μουντιάλ 2022: Η FIFA απαγόρευσε στους Βέλγους το «Love» στη φανέλα

Μουντιάλ 2022: Η FIFA «έπιασε από τον γιακά» τους Βέλγους για το «Love» στη φανέλα Facebook Twitter
Ο εκπρόσωπος της βελγικής ομοσπονδίας Στέφαν Βαν Λοκ είπε ότι η FIFA απέρριψε τη φανέλα όχι λόγω των χρωμάτων, που συνήθως συνδέονται με την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, αλλά λόγω του εμπορικού «δεσμού» με το Tomorrowland
0

Ο εκπρόσωπος της Εθνικής Βελγίου Στέφαν Βαν Λοκ είπε ότι η FIFA τους απαγόρευσε να χρησιμοποιήσουν τη λευκή φανέλα με ρίγα ουράνιου τόξου και την ένδειξη «LOVE» στην πλάτη, για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ.

Ο Λοκ επιβεβαίωσε ότι η Εθνική Βελγίου θα παίξει με την βασική κόκκινη φανέλα στους τρεις πρώτους αγώνες. Πρόσθεσε ότι η φανέλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν αφαιρεθεί το «LOVE». 

Το σχέδιο της φανέλας, το οποίο περιλαμβάνει ένα σχέδιο στο χρώμα του ουράνιου τόξου, είναι εμπνευσμένο από τα πυροτεχνήματα του διάσημου (και μεγαλύτερου παγκοσμίως), βελγικού χορευτικού φεστιβάλ «Tomorrowland» που στηρίζει τη διαφορετικότητα και την ισότητα.

Μουντιάλ 2022: Η FIFA «έπιασε από τον γιακά» τους Βέλγους για το «Love» στη φανέλα Facebook Twitter

Ο Βαν Λοκ είπε ότι η FIFA απέρριψε τη φανέλα όχι λόγω των χρωμάτων, που συνήθως συνδέονται με την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, αλλά λόγω του εμπορικού «δεσμού» με το Tomorrowland, καθώς το λογότυπο του φεστιβάλ ήταν ενσωματωμένο στο «ο» του «Love» που αναγραφόταν στη φανέλα.

Η φανέλα προθέρμανσης της βελγικής ομάδας απορρίφθηκε επίσης από τη FIFA λόγω των αναφορών της στο Tomorrowland.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ