Μουχάμαντ: Το δημοφιλέστερο όνομα για τα αγόρια σε Αγγλία και Ουαλία το 2023

Μουχάμαντ: Το δημοφιλέστερο όνομα για τα αγόρια στην Αγγλία και την Ουαλία το 2023 Facebook Twitter
Φωτογραφία: Getty Images
0

Το όνομα Μουχάμαντ ανακηρύχθηκε για πρώτη φορά το δημοφιλέστερο όνομα για τα αγόρια που γεννήθηκαν στην Αγγλία και την Ουαλία το 2023, εκθρονίζοντας από την πρώτη θέση το Νόα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που κυκλοφόρησαν σήμερα, Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου.

Χρόνια τώρα το Μουχάμαντ συγκαταλέγεται στα δημοφιλέστερα ανδρικά ονόματα στη Βρετανία, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στην αντίστοιχη κατάταξη του 2022, ενώ εμφανίζεται στη λίστα της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας με τα δέκα πιο δημοφιλή ονόματα από το 2016.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε το όνομα Νόα, με το Όλιβερ να ακολουθεί στην τρίτη θέση.

Για τα κορίτσια, τα τρία επικρατέστερα ονόματα ήταν το 2023 τα Ολίβια, Αμέλια και Άιλα, ακριβώς όπως και την προηγούμενη χρονιά.

Όπως ανέφερε η βρετανική στατιστική υπηρεσία, αρκετοί γονείς φαίνεται να επηρεάζονται από τις διασημότητες όταν επιλέγουν το όνομα του παιδιού τους, φέρνοντας ως παράδειγμα τα μωρά που ονομάστηκαν Ρέιν και Σεντ, όπως αυτά της οικογένειας Καρντάσιαν-Τζένερ, αλλά και την αύξηση αυτών που φέρουν ονόματα καλλιτεχνών, όπως η Μπίλι Άιλις.

Εντούτοις, σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα ονόματα μελών της βασιλικής οικογένειας, όπως Τσαρλς, Τζορτζ και Χάρι, καθίστανται λιγότερο δημοφιλή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Διεθνή / Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Το γεγονός έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το Φεστιβάλ Καννών, το οποίο διανύει την πιο πυκνή φάση του με πολυαναμενόμενες προβολές, συνεντεύξεις τύπου και επίσημες παρουσιάσεις να έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο
LIFO NEWSROOM
Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Διεθνή / Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Τουλάχιστον 10 οι διαγνώσεις μέχρι στιγμής - Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δύο οικογένειες, ανεξάρτητα μεταξύ τους, επικοινώνησαν με τις κλινικές γονιμότητας αφού τα παιδιά τους διαγνώστηκαν με καρκίνο
LIFO NEWSROOM
Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

LiFO politics / Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

Ο Σωτήρης Ρούσσος, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με ειδίκευση σε θέματα Εγγύς και Μέσης Ανατολής, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το παλαιστινιακό αδιέξοδο, τους στόχους του Ισραήλ και τις κινήσεις του Τραμπ στην περιοχή.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ