Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Ο πατέρας της είχε βάλει εταιρεία να παρακολουθεί τις επικοινωνίες της- Ηχογραφήσεις και στην κρεβατοκάμαρά της

Μπρίτνει Σπίαρς: Το σύστημα παρακολούθησης που είχε στήσει ο πατέρας της Facebook Twitter
Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς - Πηγή: Associated Press.
0

Η εταιρεία ασφαλείας που είχε προσλάβει ο πατέρας της Μπρίτνεϊ Σπίαρς  για να την προστατεύσει προέβαινε σε εξαιρετικά στενή και παραβιαστική παρακολούθηση της δημοφιλούς τραγουδίστριας, όπως αποκαλύπτει ντοκιμαντέρ των New York Times.

Η παρακολούθηση της 40χρονης τραγουδίστριας περιλάμβανε από ηλεκτρονικές επικοινωνίες έως ηχογραφήσεις από το υπνοδωμάτιό της και συζητήσεις με τον σύντροφό και τα παιδιά της, σύμφωνα με πρώην υπάλληλο της εταιρείας ασφαλείας που είχε νοικιάσει ο πατέρας της Σπίαρς.

Πιο συγκεκριμένα, ο εν λόγω πρώην υπάλληλος, ονόματι Άλεξ Βλάσοβ υποστήριξε τους ισχυρισμούς του παρουσιάζοντας e-mails, μηνύματα και ηχογραφήσεις στις οποίες είχε πρόσβαση κατά τη διάρκεια των εννέα ετών που ήταν βοηθός διευθυντή και υπεύθυνος επιχειρήσεων και κυβερνοασφάλειας της εταιρείας Black Box που είχε αναλάβει την ασφάλεια της τραγουδίστριας. 

Ο Βλάσοβ μίλησε στο νέο ντοκιμαντέρ των New York Times με τίτλο «Controlling Britney Spears», το οποίο κυκλοφόρησε την Παρασκευή.

Η καταγραφή συνομιλιών σε ιδιωτικό χώρο και η παρακολούθηση μηνυμάτων χωρίς τη συγκατάθεση και των δύο μερών αποτελεί παραβίαση του νόμου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό εάν το δικαστήριο που επέβλεπε την κηδεμονία της Μπρίτνεϊ Σπίαρς γνώριζε ή είχε εγκρίνει την τόσο στενού τύπου παρακολούθηση.

Τα στοιχεία του Βλάσοβ είναι τέτοια λεπτομέρειας που δημιουργούν μια καλή εικόνα για το πώς ήταν η ζωή της Σπίαρς υπό την κηδεμονία του πατέρα της τα τελευταία 13 χρόνια. «Μου θύμισε πραγματικά κάποιον που ήταν στη φυλακή και η ασφάλεια τέθηκε σε θέση να είναι ουσιαστικά φύλακες της φυλακής» είπε χαρακτηριστικά. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βλάσοβ ανέφερε πως οι ανώτεροί, του είχαν πει ότι η στενή παρακολούθηση ήταν απαραίτητη για τη σωστή προστασία της Σπίαρς, και ότι η ίδια το γνώριζε. 

«Όλες οι ενέργειές ήταν εντός των παραμέτρων της εξουσίας που είχαν ανατεθεί από το δικαστήριο» απαντά δικηγόρος του πατέρα της Μπρίτνεϊ. 

«Οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη υποκλοπή ή παρακολούθηση των επικοινωνιών της Μπρίτνεϊ -ιδιαίτερα των επικοινωνιών μεταξύ δικηγόρων-πελατών, οι οποίες αποτελούν ιερό μέρος του νομικού συστήματος- θα αποτελούσε ντροπιαστική παραβίαση των δικαιωμάτων της στην ιδιωτική της ζωή και ένα τρανταχτό παράδειγμα στέρησης των πολιτικών της ελευθεριών» αναφέρει από την πλευρά του ο δικηγόρος της Σπίαρς. «Αυτές οι ενέργειες πρέπει να διερευνηθούν πλήρως» πρόσθεσε. 

Με πληροφορίες από New York Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΙΡΑΚ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Mission Accomplished;» - Η θριαμβολογία του 2003 που στοιχειώνει τη σημερινή σύγκρουση με το Ιράν

Η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ και η πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν - Με αφορμή τον πόλεμο ΗΠΑ - Ιράν σήμερα, πολλοί αναλυτές βλέπουν ανησυχητικές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο συγκρούσεις
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς οι Ιρανοί παρακάμπτουν τους περιορισμούς στο διαδίκτυο για να επικοινωνήσουν με το εξωτερικό

Καθώς οι περιορισμοί στο διαδίκτυο και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες εντείνονται στο Ιράν λόγω του πολέμου με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, πολλοί Ιρανοί αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους στο εξωτερικό
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν βλέπουμε κανέναν λόγο να συνομιλήσουμε με τους Αμερικανούς»

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο CBS News ξεκαθάρισε πως - παρά τους ισχυρισμούς του Τραμπ - το Ιράν δεν έχει ζητήσει ούτε κατάπαυση πυρός ούτε κάποια διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM