Mοσκοβισί: H αύξηση των δαπανών θα είναι μεγάλη οπισθοχώρηση γα την Ιταλία

Mοσκοβισί: H αύξηση των δαπανών θα είναι μεγάλη οπισθοχώρηση γα την Ιταλία Facebook Twitter
(EPA)
0

Η επιστροφή σε ένα δημοσιονομικό έλλειμμα του 3% του ΑΕΠ θα είναι μια μεγάλη οπισθοχώρηση για την Ιταλία, δήλωσε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

Η δήλωση αυτή του Ευρωπαίου Επιτρόπου ήρθε μετά την ανακοίνωση της  Ρώμης ότι θέλει να αυξήσει τις δαπάνες.

Ηγέτες των κομμάτων της κυβέρνησης συνασπισμού της Ιταλίας διαμήνυσαν τη Δευτέρα ότι θα επιδιώξουν μια ελαστικότητα από την ΕΕ για να αυξήσουν το δημοσιονομικό έλλειμμα του ερχόμενου έτους, μπαίνοντας σε μια πορεία σύγκρουσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους επενδυτές που το θέλουν μειωμένο.

«Προφανώς μια επιστροφή στο 3% θα είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω», δήλωσε ο Μοσκοβισί σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα El Pais. «Είναι προς το συμφέρον της Ιταλίας να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα», πρόσθεσε.

Ο Μοσκοβισί, ο οποίος βρίσκεται στην Ισπανία για να συναντήσει τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, υποβάθμισε την πιθανότητα μετάδοσης του κινδύνου αυτού από την Ιταλία στη νότια Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι διαφέρουν οι κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Η Ισπανία «μπορεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο να καταρτίσει προϋπολογισμό, αλλά έχει μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση που μένει προσηλωμένη στους κανόνες και μειώνει το έλλειμμά της», σημείωσε.

Η Ισπανία αναμένεται να ανακοινώσει σχέδιο του προϋπολογισμού της του 2019 στις Βρυξέλλες στα μέσα Οκτωβρίου, πρόσθεσε, και κάλεσε τα πολιτικά κόμματα της χώρας να εγκρίνουν προϋπολογισμό για το ερχόμενο έτος.

«Ελπίζω ότι οι ισπανικές πολιτικές δυνάμεις θα καταλάβουν ότι είναι προς το εθνικό συμφέρον της χώρας να έχουν προϋπολογισμό», σημείωσε ο Μοσκοβισί.

Ο Σάντσεθ, ο οποίος ηγείται μιας εύθραυστης κυβέρνησης μειοψηφίας, αντιμετώπισε την πρώτη του κρίση τον Ιούλιο όταν πολιτικοί του σύμμαχοι απέσυραν την υποστήριξή τους από τον προϋπολογισμό της κυβέρνησής του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν αποθεώνει τους «ηρωικούς» Βορειοκορεάτες που πολεμούν στην Ουκρανία σε επιστολή προς τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Διεθνή / Ο Πούτιν αποθεώνει τους «ηρωικούς» Βορειοκορεάτες που πολεμούν στην Ουκρανία σε επιστολή προς τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Το 2024, η Βόρεια Κορέα απέστειλε πάνω από 10.000 στρατιώτες στο Κουρσκ μαζί με οβίδες πυροβολικού, πυραύλους και πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Επεισόδια στο Νόβι Σαντ - «Τελειώσατε», φώναζαν διαδηλωτές κατά του Βούτσιτς

Διεθνή / Σερβία: Επεισόδια στο Νόβι Σαντ - «Τελειώσατε», φώναζαν διαδηλωτές κατά του Βούτσιτς

Έσπασαν γραφεία του κυβερνώνοντος κόμματος, εκτόξευσαν αυγά και μπογιές - Επεισόδια σημειώθηκαν και σε άλλες πόλεις, καθώς μαζικές διαδηλώσεις απαιτούν την απομάκρυνση της κυβέρνησης 
LIFO NEWSROOM
Η ώρα της κρίσης στην Αλάσκα: Ο Τραμπ συναντά τον Πούτιν για την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Η ώρα της κρίσης στην Αλάσκα: Ο Τραμπ συναντά τον Πούτιν για την ειρήνη στην Ουκρανία

Τι προσδοκά ο Τραμπ, γιατί ρίχνει τους τόνους ο Λευκός Οίκος και γιατί πολλοί θεωρούν ήδη κερδισμένο τον Πούτιν - Η σύνοδος θα διεξαχθεί στην αμερικανική στρατιωτική βάση του Άνκορατζ, για λόγους ασφαλείας, και αναμένεται να διαρκέσει μόλις λίγες ώρες
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Διεθνή / Τραμπ για Πούτιν: «Δεν θα τα βάλει μαζί μου - Αν δεν ήμουν πρόεδρος, θα είχε καταλάβει όλη την Ουκρανία»

Νέες δηλώσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο λίγο πριν τη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του στην Αλάσκα - «Είναι ένας πόλεμος που δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε συμβεί»
LIFO NEWSROOM
ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Τι είναι το «Μεγάλο Ισραήλ» στο οποίο πιστεύει ο Νετανιάχου: Έντονες αντιδράσεις για «επικίνδυνη κλιμάκωση»

Τον ρώτησαν αν πιστεύει στο «όραμα» του «Μεγάλου Ισραήλ» και απάντησε δύο φορές «απολύτως» - Καταδίκη από Αίγυπτο, Ιορδανία, Ιράκ και Σαουδική Αραβία
LIFO NEWSROOM
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο στα 50: «Νιώθω 32» - Το «όχι» για το οποίο ακόμη μετανιώνει

Διεθνή / Λεονάρντο Ντι Κάπριο: «Στα 50, νιώθω 32» - Για ποιον ρόλο που είπε «όχι» μετανιώνει ακόμη

Μιλώντας στον Πολ Τόμας Άντερσον, ο Ντι Κάπριο αναφέρθηκε στην την ηλικία, την ταινία του που βλέπει πιο συχνά και αυτήν στην οποία θα ήθελε περισσότερο να έχει συμμετάσχει 
LIFO NEWSROOM