Μόσχα: Η Δύση υπονομεύει τις συνομιλίες της Γενεύης για τη Συρία

Μόσχα: Η Δύση υπονομεύει τις συνομιλίες της Γενεύης για τη Συρία Facebook Twitter
0

Το ψήφισμα που κατέθεσαν οι δυτικές δυνάμεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με το οποίο ζητούν να τιμωρήσουν την συριακή κυβέρνηση, ισχυριζόμενες ότι έκανε χρήση χημικών όπλων, θα υπονομεύσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Γενεύη, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ.

 

«Είναι αντί-εποικοδομητικό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γκαντίλοφ, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, επισημαίνοντας ότι «θα δημιουργηθεί ένα αρνητικό κλίμα, όχι επειδή εμείς θα θέσουμε βέτο, αλλά επειδή προτάθηκε αυτό το ψήφισμα».

 

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε επίσης, ότι νωρίς σήμερα είχε συνομιλίες με την κυβερνητική αντιπροσωπεία της Συρίας και πως θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της συριακής αντιπολίτευσης αύριο Τετάρτη.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συριακή αντιπολίτευση, η οποία υποστηρίζεται από τις δυτικές δυνάμεις, ζήτησε χθες από την Μόσχα να ασκήσει πιέσεις στην συριακή κυβέρνηση, ώστε να την πείσει να αρχίσει να συζητά το θέμα της πολιτικής μετάβασης αντί να περιορίζεται μόνο στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

 

Πηγή προσκείμενη στην συριακή αντιπολίτευση, δήλωσε ότι, αργότερα σήμερα, εκπρόσωποι της, θα συναντηθούν αρχικά με τον διευθυντή του τμήματος Μέσης Ανατολής του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Σεργκέι Βαρσίχιν.

 

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ, πάντως, αναφερόμενος στο θέμα της τρομοκρατίας, και απαντώντας ουσιαστικά στο αίτημα της συριακής αντιπολίτευσης προς την Μόσχα, δήλωσε ότι «ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας είναι μια προτεραιότητα και πρέπει να βρίσκεται στην ατζέντα (στις συνομιλίες της Γενεύης) μαζί με άλλα θέματα», όπως και ότι «δεν πρέπει να αγνοηθεί στο πλαίσιο των συνομιλιών».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Η Κίνα ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν

Διεθνή / Η Κίνα ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν

Με την κωδική ονομασία «Justice Mission 2025», οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν λίγες ημέρες αφότου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την πώληση ενός από τα μεγαλύτερα πακέτα οπλισμού προς την Ταϊβάν, αξίας 11 δισ. δολαρίων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΖΕΛΕΝΣΚΙ

Διεθνή / «Καλή και παραγωγική» συνομιλία Τραμπ–Πούτιν λίγο πριν τη συνάντηση με Ζελένσκι

Σε ανάρτησή του, ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε: «Μόλις είχα μια καλή και πολύ παραγωγική τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο Πούτιν πριν από τη συνάντησή μου, σήμερα στις 13:00, με τον πρόεδρο Ζελένσκι της Ουκρανίας
THE LIFO TEAM