Μόλις ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ - Η πρώτη κουβέντα του δικαστή προς τους ενόρκους

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Η πρώτη κουβέντα του δικαστή στους ενόρκους Facebook Twitter
Twitter
0

«Εσείς θα κρίνετε τα γεγονότα. Και εγώ θα κρίνω τον νόμο». Αυτή ήταν η πρώτη κουβέντα που είπε ο δικαστής Cahill κατά την έναρξη της δίκης του Ντέβεκ Σόβιν, για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Στη συνέχεια ζήτησε από τους ενόρκους να σηκώσουν τα χέρια τους και να ορκιστούν.

Επιλέχθηκαν δεκατέσσερις ένορκοι. Οι δώδεκα από τη Μινεσότα και δύο αναπληρωτές, που θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση που κάποιος ένορκος αναγκαστεί να φύγει.

Ο δικαστής επίσης έδωσε οδηγίες στους ενόρκους να αποφεύγουν αυτό τον καιρό να ενημερώνονται από τα Μέσα ενώ τους ξεκαθάρισε πως «δεν είστε ερευνητές. Το πιο σημαντικό είναι να δώσετε όλη σας την προσοχή στις καταθέσεις. Βασιζόμαστε στο σώμα των ενόρκων που θα βασιστεί στην συλλογική μνήμη (των μαρτύρων)».

Έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, βρίσκεται η οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ και ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου πριν την επίσημη έναρξης της δίκης γονάτισαν για 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα.

Όσο ακριβώς ήταν και το χρονικό διάστημα που ο κατηγορούμενος Ντέρεκ Σόβιν πίεζε με το γόνατό του τον λαιμό του Τζορτζ Φλόιντ.

Mε πληροφορίες του ABCNews/CBSNews/ Reuters/BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Διεθνή / ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Πρόκειται για μια αρκετά σημαντική εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση καθώς η κυβέρνηση Τραμπ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η έρευνα θα ήταν πολύ πιο περιορισμένη
THE LIFO TEAM
«The Washington Post»: Μια ματιά στην υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Διεθνή / «The Washington Post»: H υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Η Washington Post χάνει χρήματα, συνδρομητές και - το κυριότερο - την ταυτότητά της. Καθώς οι απολύσεις πληθαίνουν και οι στρατηγικές αλλάζουν διαρκώς, όλο και περισσότεροι μέσα στην εφημερίδα μιλούν για μια υπαρξιακή κρίση χωρίς ξεκάθαρη διέξοδο
THE LIFO TEAM