Ένας πορτοκαλί γάτος Αγκύρας που περιφέρεται στους δρόμους της πρωτεύουσας της Νέας Ζηλανδίας και μπαίνει σε καταστήματα, κομμωτήρια, γραφεία, εστιατόρια έχει γίνει σταρ των social media, με πάνω από 30.000 followers να παρακολουθούν online την κάθε του κίνηση.

 

Ο Mittens «πρωτοσυστήθηκε» στο κοινό του το 2018, όταν ξεκίνησε να συχνάζει στο πανεπιστήμιο, το ταχυδρομείο, την Καθολική εκκλησία... Αρχικά, πολλοί ντόπιοι ανησυχούσαν πως επρόκειτο για μία γάτο που είχε χάσει το σπίτι του και τον πήγαιναν στις αρμόδιες αρχές.

 

Στη συνέχεια, όμως, ένας υπάλληλος της (οργάνωσης για την προστασία των ζώων)SPCA, έφτιαξε μία σελίδα στο Facebook ενημερώνοντας τους ντόπιους πως δεν επρόκειτο για χαμένο ή με ανάγκη διάσωσης ζώο. O Mittens ήταν απλώς υπερκοινωνική, αδάμαστη και περιπετειωδης φύση!

 


Η σελίδα αυτή έχει αυτή τη στιγμή πάνω από 30.000 followers με τους κατοίκους να καταγράφουν τις καθημερινές βόλτες στην πόλη του γάτου - ο οποίος είναι καταγεγραμμένος και στο Wikipedia ως «κατοικίδιο/ντόπια σελέμπριτι/media σταρ.

 

Για πολλούς κατοίκους μία σέλφι με τον Μίτενς είναι λόγος ακόμα και να καθυστερήσουν στη δουλειά τους.

 


Ο ιδιοκτήτης του παραδέχεται πως ο γάτος ήταν από μικρός, όταν ζούσαν στο Όκλαντ, περιπετειώδης φύση, απλώς η «σφιχτή» ρυμοτομία του Ουέλινγκτον τού επιτρέπει πλέον να τον εντοπίζει πιο εύκολα.

 

«Έχει κάνει το Ουέλινγκτον την παιδική χαρά του. Πιστεύω πως δεν του αρέσει να είναι κλεισμένος σε ένα σπίτι κι εγώ δεν θέλω να του δώσω μια ζωή μίζερη» εξηγεί ο Silvio Bruinsma.

 

Mittens: Ο γάτος - μασκότ του Ουέλινγκτον – Όλοι θέλουν να φωτογραφηθούν μαζί του

 

Για την ιστορία, πάντως, ο Λάτε, ο αδερφός του Μίτενς, επίσης γάτα Αγκύρας, δε μοιράζεται το πάθος του αδερφού του και σπανίως απομακρύνεται περισσοτέρο από 20 μέτρα από το σπίτι του.

 

Με πληροφορίες από Guardian