Μία σιδηροδρομική γέφυρα του προηγούμενου αιώνα, πάνω από την λίμνη Πιλτσοβίκι στην Κάτω Σιλεσία της Πολωνίας σκοπεύει να ανατινάξει η παραγωγή του "Mission Imposible 7" με τον Τομ Κρουζ, προσφέροντας στους θεατές μία από τις εντυπωσιακότερες σκηνές δράσης, όμως, οι Πολωνοί δεν χαίρονται ακριβώς με αυτό το σχέδιο. 

 

Η γέφυρα χτίστηκε το 1909 και αποτέλεσε πολύτιμη προσθήκη στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας μέχρις ότου σταμάτησε να χρησιμοποιείται πριν από μερικά χρόνια και τελικώς έμεινε να σαπίζει εγκαταλελειμμένη.  Την ίδια στιγμή, οι άνθρωποι της παραγωγής της ταινίας δράσης που ετοιμάζονται να ξεκινήσουν και πάλι γυρίσματα, τα οποία είχαν διακοπεί λόγω κορωνοϊού, προγραμματίζουν μία από τις εντυπωσιακότερες σκηνές ακριβώς εκεί. 

 

Η ανατίναξη της γέφυρας θα έχει κομβικό ρόλο στην πλοκή τόσο οι κάτοικοι της περιοχής όσο και οι υπεύθυνοι του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας αντιδρούν οργισμένα στο ενδεχόμενο καταστροφής αυτού του "μνημείου" της σιδηροδρομικής ιστορίας τους. 

 

"Mission Impossible 7": Η παραγωγή θέλει να ανατινάξει γέφυρα του προηγούμενου αιώνα και οι Πολωνοί αντιδρούν οργισμένα

 

Το ωραιότερο εδώ είναι ότι ο υφυπουργός Πολιτισμού της Πολωνίας, Πάβελ Λεβαντόφσκι έχει εγκρίνει το σχέδιο ανατίναξης της γέφυρας και μάλιστα δηλώνοντας ότι δεν πρέπει να βλέπουν συναισθηματικά το θέμα κάτοικοι και φορείς, αλλά επιχειρηματικά, αφού "η γέφυρα είναι παλιά και άχρηστη", ενώ με τα χρήματα της παραγωγής μπορεί να φτιαχτεί κάτι καινούριο και χρήσιμο στον τόπο. 

 

"Ας μην κολλάμε στην ιδέα της γέφυρας ως μνημείο, ας δούμε τι καλό μπορεί να προκύψει από αυτό", δηλώνει. Ωστόσο, στην περιοχή της Κάτω Σιλεσίας και σ' ολόκληρη τη χώρα έχει ανοίξει μία τεράστια κουβέντα για το πόσο είναι ηθικό να καταστρέφει κανείς ένα κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας του για την προβολή της περιοχής, ακόμη και από έναν σταρ του διαμετρήματος του Τομ Κρουζ και φυσικά αν με αντάλλαγμα το παχύ χολιγουντιανό χρήμα μπορεί να γίνει η αρχή για την καταστροφή τέτοιων... άχρηστων μνημείων. 

 

Για την ώρα, πάντως, οι αντιδράσεις αντιμετωπίζονται και με υποσχεσιολογία -εκτός από χρήματα- καθώς η παραγωγή έχει δεσμευθεί ότι μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων η γέφυρα θα ξαναχτιστεί και θα παραδοθεί σε πολύ καλύτερη κατάσταση στους κατοίκους της περιοχής από αυτό που αντικρίζουν σήμερα.... 

 

Με στοιχεία από The Times