Μια σελίδα κόμικ του SpiderMan μόλις πουλήθηκε για 3 εκατομμύρια δολάρια

Μια σελίδα κόμικ του SpiderMan μόλις πουλήθηκε για 3 εκατομμύρια δολάρια Facebook Twitter
0

Μια μόλις σελίδα ενός κόμικ του SpiderMan πουλήθηκε σε δημοπρασία για 3,36 εκατομμύρια δολάρια ή 2,94 εκατομμύρια ευρώ.

Η σελίδα, η οποία απεικονίζει την πρώτη φορά που ο SpiderMan φοράει το περίφημο ολόμαυρο κοστούμι, έφτασε τα 3,36 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, και έγινε η «η πιο πολύτιμη σελίδα του κόσμου με πρωτότυπα κόμικς», σύμφωνα με την Heritage Auctions.

Πρόκειται για μια σελίδα από το τεύχος Secret Wars no.8 των Marvel Comics, το οποίο εκδόθηκε το 1984 και σκιτσογραφήθηκε από τον Mike Zeck.

«Τα σημερινά αποτελέσματα αποδεικνύουν αυτό που λέμε εδώ και καιρό: Η τέχνη των κόμικς είναι τόσο αγαπητή και πολύτιμη όσο οτιδήποτε σε καμβά», δήλωσε ο Joe Mannarino, επικεφαλής του τμήματος κόμικς και τέχνης κόμικς της Heritage Auctions στη Νέα Υόρκη, σε μια δήλωση.

Ο οίκος δημοπρασιών δεν αποκάλυψε τον πλειοδότη, αλλά όποιος κι αν ήταν γνώριζε ξεκάθαρα την ιστορία του Spider-Man. Οι σελίδες προήλθαν από τη σειρά crossover της Marvel «Secret Wars», στην οποία αγαπημένοι ήρωες αντιμετώπιζαν κλασικούς κακούς σε έναν πλανήτη που ονομάζεται Battleworld.

Αυτή είναι ακριβότερη σελίδα κόμικ που έχει πουληθεί στην ιστορία. Μέχρι πρότινος το ρεκόρ ανήκε σε μια σελίδα από ένα τεύχος του The Incredible Hulk από το 1974, στην οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο χαρακτήρας Wolverine και πουλήθηκε έναντι 657,250 δολάρια.
 

Με πληροφορίες CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ