Μια αλεπού αναστάτωσε το Καπιτώλιο - «Συνελήφθη» μετά από έξι επιθέσεις σε πολιτικούς και δημοσιογράφους

Μια αλεπού αναστάτωσε το Καπιτώλιο - «Συνελήφθη» μετά από έξι επιθέσεις σε πολιτικούς και δημοσιογράφους Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Για λίγες ώρες χθες, Τρίτη, η προσοχή των ανθρώπων του αμερικανικού Καπιτωλίου στράφηκαν από τα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας -την οικονομική βοήθεια για τον κορωνοϊό, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την πρώτη μαύρη γυναίκα υποψήφια για το Ανώτατο Δικαστήριο- σε κάτι φαινομενικά επουσιώδες, αλλά επιτακτικό: Μιαν αλεπού! 

Το ερώτημα της δημοσιογράφου στον γερουσιαστή Τσακ Σούμερ καθώς εκείνος αποχωρούσε από συνέντευξη Τύπου, προέβαλε επιτακτικό: «Είδατε την αλεπού του Καπιτωλίου;» 

Περίπου την ίδια ώρα, έκαναν την εμφάνισή τους ένστολοι από την υπηρεσία ελέγχου ζώων που «οπλισμένοι» με ένα κοντάρι, δίχτυ και ένα κλουβάκι, άρχισαν να αναζητούν το άγριο ζώο που είχε θεαθεί στην περιοχή. 

Μια αλεπού αναστάτωσε το Καπιτώλιο - «Συνελήφθη» μετά από έξι επιθέσεις σε πολιτικούς και δημοσιογράφους Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images

Σύμφωνα με την αστυνομία του Καπιτωλίου, η αλεπού δεν περιφερόταν απλώς στην περιοχή, αλλά προφανώς αποπροσανατολισμένη και σε κατάσταση σοκ εκτός τού φυσικού της περιβάλλοντος, ήταν επιθετική, έχοντας δαγκώσει τουλάχιστον έξι ανθρώπους - βουλευτές, υπαλλήλους και δημοσιογράφους. 

Μέχρι το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η αστυνομία του Καπιτωλίου είχε αιχμαλωτίσει μία αλεπού, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα φωτογραφίες της «συλληφθείσας». 

«Δεν είναι σαφές αν υπήρξε μόνο μία επιθετική αλεπού» έγραφε η ανακοίνωση της Αστυνομίας που διευκρίνισε πως ενδέχεται να υπάρχουν κι άλλες αλεπούδες στο σημείο. 
 

«Καθόμουν σε ένα κιόσκι έξω από το κτήριο Russell Senate Office όταν εμφανίστηκε αυτή η μικρούλα» ανέφερε ο Μάικλ Μάκαγκνον, δημοσιογράφος του CQ, ποστάροντας μια φωτογραφία της κόκκινης αλεπούς και προσθέτοντας πως στη συνέχεια, το ζώο πήρε στο κατόπι ένα σκίουρο. 

«Δεν την είδα και ξαφνικά ένιωσα ένα χτύπημα στο πίσω του ποδιού μου» ανέφερε ο Αμί Μπέρα, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ένα από τα «θύματα». 

Με πληροφορίες από New York Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ