Μια 6χρονη έχασε το αρκουδάκι της πριν ένα χρόνο σε πάρκο και μόλις το ξαναβρήκε

Μια 6χρονη έχασε το αρκουδάκι της πριν ένα χρόνο σε πάρκο και μόλις το ξαναβρήκε Facebook Twitter
0

Οι δασοφύλακες στο εθνικό πάρκο Glacier της Μοντάνα ολοκλήρωσαν μια πολύ ξεχωριστή αποστολή τον περασμένο μήνα, επιστρέφοντας ένα αρκουδάκι σε ένα 6χρονο κορίτσι.

Η Ναόμι Πασκάλ είχε φέρει τον αγαπημένο της Τέντι, ένα μικρό καφέ αρκουδάκι με μύτη από κουμπιά, σε οικογενειακό ταξίδι στο αχανές εθνικό πάρκο.

Ο Τέντι ήταν το πρώτο δώρο που έστειλαν ο Μπεν και η Άντι Πασκάλ στη Ναόμι πριν την υιοθετήσουν από ορφανοτροφείο της Αιθιοπίας το 2016.

«Τα περισσότερα παιδιά στο ορφανοτροφείο, μοιράζονται όλα τα παιχνίδια», είπε ο Πασκάλ στο BBC. «Αλλά ο Τέντι ήταν δικός της».

Όταν ο Μπεν με την Άντι πήγαν αεροπορικώς στην Αιθιοπία για να συναντήσουν τη Ναόμι και να την φέρουν σπίτι στο Γουαϊόμινγκ, ο Τέντι πήγε μαζί στο ταξίδι. Έκτοτε, ο χνουδωτός φίλος της «υπηρέτησε» ως μια σχεδόν μόνιμη παρέα, στο πλευρό με τη Ναόμι σε οικογενειακά ταξίδια για κάμπινγκ και διακοπές σε Ρουάντα, Κροατία και Ελλάδα.

Κάπως έτσι τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ο Πασκάλ πήγε τα παιδιά του ένα ταξίδι πεζοπορίας στη Μοντάνα, ο Τέντι ήρθε μαζί για να δει τα αξιοθέατα. Αλλά καθώς επέστρεφε σπίτι, η Ναόμι συνειδητοποίησε ότι ο φίλος της έλειπε.

«Απείχαμε κάπου μια ώρα από το μονοπάτι και η Ναόμι είπε "Πού είναι ο Τέντι;"», λέει είπε ο Πασκάλ. «Η καρδιά μου ράγισε».

Η ώρα ήταν περασμένη και είχε νυχτώσει αρκετά για να γυρίσει πίσω. Και οι ελπίδες να τον βρουν την επόμενη μέρα εξανεμίστηκαν από το χιόνι της νύχτας, που ουσιαστικά διέκοψε κάθε πρόσβαση στο Τέντι.

Η Ναόμι καταστενοχωρήθηκε, λέει ο Πασκάλ. «Γνώρισε τον Τέντι πριν γνωρίσει εμάς».

Τον Ιούνιο, η οικογένεια Πασκάλ έκαναν ξανά προσπάθεια για το εξαφανισμένο αρκουδάκι, ελπίζοντας ότι οι ζεστοί μήνες ίσως έκαναν πιο εύκολο να βρεθεί. Ο Άντι Πασκάλ απηύθυνε έκκληση μέσω Facebook, καλώντας οποιονδήποτε ταξιδεύει στο Hidden Lake Trail του εθνικού πάρκου να έχει το νου του. 

«Ήταν δίπλα της σε τόσα πολλά ορόσημα», έγραψε. «Αλλά υπάρχουν πολλές ακόμη περιπέτειες που πρέπει να ζήσει!», έγραψε. 

Ωστόσο, χωρίς να το γνωρίζει η Ναόμι και οι γονείς της, ο Τέντι είχε ήδη βρεθεί.

Μια 6χρονη έχασε το αρκουδάκι της πριν ένα χρόνο σε πάρκο και μόλις το ξαναβρήκε Facebook Twitter

Όταν οι δασοφύλακες του πάρκου πραγματοποίησαν το ετήσιο καθάρισμα μετά τη σεζόν, βρήκαν ένα μικρό βρεγμένο αρκουδάκι θαμμένο στο χιόνι. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, το αρκουδάκι μπορεί να είχε πεταχτεί.

Αλλά ο δασοφύλακας Τομ Ματζαρίσι, ο οποίος παρακολουθεί τη δραστηριότητα των αρκούδων στην περιοχή Hudson Bay District, είχε διαφορετικό σχέδιο.

«Οι αρκούδες είναι το πάθος μου. Απλώς δεν μου έκανε καρδιά να το πετάξω», έγραψε στη σελίδα του πάρκου στο Facebook. «Υπήρχε κάτι ιδιαίτερο σε αυτό το αρκουδάκι, οπότε τον υιοθέτησα και τον ονόμασα Ceasar».

Ο υιοθετημένος «Ceasar» έγινε η μασκότ για το περιπολικό του Ματζαρίσι. Καθόταν περήφανος στο ταμπλό, κοιτάζοντας για άλλα άγρια ζώα και βοηθώντας τον δασοφύλακα να κρατά την άγρια ζωή ασφαλή όλο το χρόνο.

Μια 6χρονη έχασε το αρκουδάκι της πριν ένα χρόνο σε πάρκο και μόλις το ξαναβρήκε Facebook Twitter

Φέτος, το φθινόπωρο, η ιστορία του Τέντι πήρε μια αναπάντεχη τροπή. Η Τέρι Χάιντεν, οικογενειακή φίλη του Πασκάλ, επέστρεψε στο πάρκο στα τέλη Σεπτεμβρίου και εντόπισε το αρκουδάκι στο όχημα του δασοφύλακα.

Τράβηξε μια φωτογραφία και την έστειλε στην Άντι, που επιβεβαίωσε ότι το αρκουδάκι ήταν στην πραγματικότητα ο Τέντι.

Το ίδιο βράδυ, η Χέιντεν τηλεφώνησε στους Πασκάλ και είπε στη Ναόμι ότι της είχε μια έκπληξη. «Η Ναόμι είπε "Τέντυ;" και άρχισε να ουρλιάζει, ήταν πολύ γλυκό», είπε ο Πασκάλ.

Η Ναόμι, που λατρεύει να κρατά τον Τέντι στην αγκαλιά της, είπε ότι της είχε λείψει «πάρα πολύ» όλη τη χρονιά. «Και μετά όταν έμαθα ότι είναι καλά, χάρηκα πολύ που θα επέστρεφε σπίτι σε μένα».

Ακόμη πιο ξεχωριστός από την επιστροφή του Τέντι, ήταν ο καταιγισμός μηνυμάτων αγάπης από εκατοντάδες, πρόσθεσε ο Πασκάλ. «Η ιστορία άγγιξε τις καρδιές τόσων ανθρώπων και έφερε μια αίσθηση ελπίδας».

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ