Μεξικό: Ακόμη ένας δημοσιογράφος βρέθηκε δολοφονημένος- Ο έκτος μέσα στο 2017

Μεξικό: Ακόμη ένας δημοσιογράφος βρέθηκε δολοφονημένος- Ο έκτος μέσα στο 2017 Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
0

Το πτώμα ενός μεξικανού δημοσιογράφου ο οποίος είχε απαχθεί πριν από έναν μήνα και πλέον στην Πολιτεία Μιτσοακάν (δυτικά) εντοπίστηκε από τις αρχές, γνωστοποίησε η πολιτειακή εισαγγελία.


Ο θάνατος του δημοσιογράφου αύξησε στους έξι τον αριθμό των ρεπόρτερς οι οποίοι έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό μέσα στο 2017.


«Οι αναλύσεις DNA επέτρεψαν να αποδειχθεί ότι το λείψανο ανήκει στον Σαλβαδόρ Αντάμε», τον ιδιοκτήτη ενός τοπικού τηλεοπτικού σταθμού ο οποίος είχε απαχθεί από ενόπλους τη 18η Μαΐου, δήλωσε ο εισαγγελέας του Μιτσοακάν, ο Χοσέ Μαρτίν Γοδόι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε. Το πτώμα βρέθηκε τη 14η Ιουνίου, διευκρίνισε ο εισαγγελέας Γοδόι.

Το Μεξικό είναι η χώρα όπου έχουν καταγραφεί οι περισσότεροι θάνατοι εργαζομένων σε μέσα ενημέρωσης το 2017, σύμφωνα με την Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (Committee to Protect Journalists, CPJ). Η Επιτροπή συνδέει άμεσα τις δολοφονίες τουλάχιστον τεσσάρων από τους ρεπόρτερς που έχασαν τη ζωή τους φέτος στο Μεξικό με τη δουλειά τους.


Το σύνολο των ερευνών για ανθρωποκτονίες στο Μεξικό εξάλλου αυξήθηκε τον Μάιο στο υψηλότερο επίπεδο σε μηνιαία βάση από το 1997. Τον περασμένο μήνα βρίσκονταν σε εξέλιξη 2.186 έρευνες για ανθρωποκτονίες, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΙΡΑΚ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Mission Accomplished;» - Η θριαμβολογία του 2003 που στοιχειώνει τη σημερινή σύγκρουση με το Ιράν

Η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ και η πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν - Με αφορμή τον πόλεμο ΗΠΑ - Ιράν σήμερα, πολλοί αναλυτές βλέπουν ανησυχητικές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο συγκρούσεις
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς οι Ιρανοί παρακάμπτουν τους περιορισμούς στο διαδίκτυο για να επικοινωνήσουν με το εξωτερικό

Καθώς οι περιορισμοί στο διαδίκτυο και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες εντείνονται στο Ιράν λόγω του πολέμου με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, πολλοί Ιρανοί αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους στο εξωτερικό
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν βλέπουμε κανέναν λόγο να συνομιλήσουμε με τους Αμερικανούς»

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο CBS News ξεκαθάρισε πως - παρά τους ισχυρισμούς του Τραμπ - το Ιράν δεν έχει ζητήσει ούτε κατάπαυση πυρός ούτε κάποια διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM