Μεξικό: 3χρονη κηρύχθηκε εσφαλμένα νεκρή, ξύπνησε μέσα στο φέρετρο και πέθανε λίγες ώρες αργότερα

Μεξικό: 3χρονη κηρύχθηκε εσφαλμένα νεκρή, ξύπνησε μέσα στο φέρετρο και πέθανε λίγες ώρες αργότερα Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Η μητέρα της 3χρονης Camila Roxana Martinez Mendoza κρατά στα χέρια της δύο πιστοποιητικά θανάτου της κόρης της και προαναγγέλλει ότι θα κινηθεί νομικά κατά των γιατρών.

H κόρη της κηρύχθηκε νεκρή, ξύπνησε μέσα στο φέρετρό της και πέθανε «ξανά» λίγες ώρες μετά.

Όλα ξεκίνησαν στις 17 Αυγούστου, όταν η μητέρα του νεαρού κοριτσιού, Mary Jane, την πήγε σε παιδίατρο στη γενέτειρα της οικογένειας Villa de Ramos στο Μεξικό επειδή είχε πόνους στο στομάχι, έμετο και πυρετό.

Η θεραπεία που της δόθηκε κλιμάκωσε την κατάσταση και ο γιατρός πρότεινε να μεταφερθεί η μικρή σε νοσοκομείο στην πολιτεία San Luis Potos στο κεντρικό Μεξικό για να λάβει θεραπεία για αφυδάτωση.

Η Camila πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο με συνταγή για παρακεταμόλη, η οποία μειώνει τον πυρετό και τον πόνο, αλλά η κατάστασή της επιδεινώθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ένας νέος γιατρός της έδωσε άλλη θεραπεία και συμβούλεψε τη μητέρα της να της δώσει φρούτα και νερό εκτός από τη συνταγογράφηση διαφορετική ιατρική συνταγή.

Το μικρό παιδί συνέχιζε να κάνει εμετό παρά τα φάρμακα και τις οδηγίες των γιατρών. Μεταξύ 9 και 10 μ.μ., η Camila εισήχθη εκ νέου στο Salinas, όπου οι γιατροί την υπέβαλαν σε άλλη θεραπεία.

Παραδόξως, η Mendoza στη συνέχεια αποκλείστηκε σε έναν ξεχωριστό, κλειστό χώρο μακριά από την άρρωστη κόρη της. Κατάφερε να διαφύγει της προσοχής των γιατρών αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να μπει στο δωμάτιο όπου βρισκόταν η κόρη της. Η Camila αργότερα κηρύχθηκε νεκρή από αφυδάτωση.

Την επομένη προγραμματίστηκε η κηδεία της αλλά κατά τη διάρκειά της η μητέρα της μικρής είδε τα μάτια της να κινούνται. Κανείς δεν την πίστεψε και όλοι είπαν ότι είχε παραισθήσεις από τον θρήνο.

Ωστόσο, λίγο αργότερα η γιαγιά της μικρής παρατήρησε ότι το γυάλινο καπάκι από το φέρετρο είχε δολώσει, γεγονός που υποδήλωνε ότι η μικρή ήταν ακόμα ζωντανή.

Το άνοιξαν και είχε 98 σφυγμούς. Άμεσα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο και η 3χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα πίσω στο νοσοκομείο Salinas με ασθενοφόρο, όπου ανακηρύχθηκε νεκρή για άλλη μια φορά λόγω εγκεφαλικού οιδήματος μετά από πολλές μάταιες προσπάθειες ανάνηψης της.

Το Κοινοτικό Νοσοκομείο Salinas de Hidalgo στο Μεξικό κατηγορείται για αμέλεια από την οικογένεια της 3χρονης Camila Roxana Martinez Mendoza μετά τον ισχυρισμό ότι το νοσοκομείο κήρυξε πρόωρα το θάνατο του μικρού παιδιού.

«Θέλω πραγματικά να αποδοθεί δικαιοσύνη, αυτό είναι όλο. Δεν έχω τίποτα εναντίον των γιατρών που έλαβαν τόσο δραστικά μέτρα», δήλωσε η μητέρα.

«Απλώς ζητώ να αντικατασταθούν οι διευθυντές, οι νοσηλευτές και το ιατρικό προσωπικό για να αποτραπεί η επανάληψη του περιστατικού» είπε.

Ο Χοσέ Λουίς Ρουίζ, ο Γενικός Εισαγγελέας του Σαν Λουίς Ποτόσι, ερευνά το τραγικό θέμα και επιβεβαίωσε ότι η νεκροψία είναι σε εξέλιξη.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ