Μεσόγειος: 17χρονος μετανάστης κολύμπησε για να σώσει ένα μωρό 4 μηνών μετά τη βύθιση του σκάφους τους

Μεσόγειος: 17χρονος μετανάστης κολύμπησε για να σώσει ένα μωρό 4 μηνών μετά τη βύθιση του σκάφους τους Facebook Twitter
Φωτ.: Michael Bunel
0

Παρά την απόγνωση και την ταλαιπωρία του, μετά τη βύθιση του σκάφους που μετέφερε τον ίδιο και δεκάδες άλλους από την Αφρική στη δική τους «γη της επαγγελίας», ένας 17χρονος κολύμπησε για να πιάσει και να σώσει ένα μωρό, από άλλο ένα ναυάγιο την περασμένη εβδομάδα στη Μεσόγειο, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 30 άνθρωποι. 

Όπως φαίνεται στο βίντεο από το γαλλικό Brut, ο 17χρονος, η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, κολύμπησε για να σώσει το μωρό, το οποίο κρατούσε πάνω από το νερό, όταν έφτασε η ομάδα διάσωσης. 

«Είμαι καλός στο κολύμπι και πήγα να σώσω ανθρώπους» ανέφερε ο 17χρονος, σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, πλοίο των οποίων κατέφθασε στο σημείο του ναυαγίου για την περισυλλογή των ανθρώπων. 

Ο Μισέλ Μπουνέλ, Γάλλος φωτορεπόρτερ που βρισκόταν στο πλοίο των ΓΧΣ, ανέφερε στο Brut πως, όταν έφτασαν στο σημείο, άκουσε τον έφηβο να φωνάζει «υπάρχει μωρό εδώ, υπάρχει μωρό». 

Το πλήρωμα πέταξε στον νεαρό σωσίβιο για να τραβήξει εκείνον κι άλλον ένα διασωθέντα στο κατάστρωμα και έδωσε τις πρώτες βοήθειες στο τεσσάρων μηνών μωρό, το οποίο αρχικά δεν ανέπνεε. 

Το φουσκωτό εντοπίστηκε μετά από εννέα ημέρες στη θάλασσα, σύμφωνα με την Safa Mselhi, εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών για τη Μετανάστευση. Μια έγκυος γυναίκα που κατέστη ανέφικτο να την επαναφέρουν, πέθανε στο κατάστρωμα του πλοίου διάσωσης. 

Το Geo Barents των Γιατρών Χωρίς Σύνορα διέσωσε 71 ανθρώπους από το συγκεκριμένο ναυάγιο, εκ των οποίων κάποιοι είχαν εγκαύματα από καύσιμα - που προκαλούνται όταν το δέρμα έρχεται σε επαφή με πετρέλαιο που έχει αναμιχθεί με αλμυρό νερό. 

Οι διασωθέντες έπρεπε να περιμένουν περίπου πέντε μέρες για να πατήσουν στεριά, οπότε και τους επιτράπηκε η αποβίβαση στον Τάραντα. Όλες αυτές τις μέρες ταξίδευαν με το νεκρό σώμα της εγκύου. 

«Οι τραγωδίες στη θάλασσα εξακολουθούν να κοστίζουν χιλιάδες ζωές και αυτοί οι άνθρωποι πεθαίνουν στο κατώφλι της Ευρώπης μέσα σε απόλυτη σιγή και αδιαφορία από τα ευρωπαϊκά κράτη» κατήγγειλε ο Χουάν Ματίας Χιλ, εκπρόσωπος της ομάδας έρευνας και διάσωσης των ΓΧΣ. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM