Η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε τη σημασία των σκληρών μέτρων περιορισμού, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των ηγετών της ΕΕ.

 

Η Γερμανίδα καγκελάριος, σύμφωνα με το Politico, με ευθύτητα αναγνώρισε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες απέτυχαν να ενεργήσουν γρήγορα, προκειμένου να σταματήσουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Μάλιστα, επικαλούμενη συγκεκριμένα στοιχεία για την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, προειδοποίησε τους ομολόγους της ότι το φθινόπωρο και τον χειμώνα η κατάσταση θα είναι πιο δύσκολη από ότι στο πρώτο κύμα, την άνοιξη.

 

Η Μέρκελ τόνισε την ανάγκη λήψης αυστηρών μέτρων, παρά τις πολιτικές δυσκολίες. Περιγράφοντας τα μέτρα για «μίνι- lockdown» που αποφάσισε η Γερμανία, είπε «έπρεπε να το είχαμε κάνει νωρίτερα».

 

Η καγκελάριος επιχείρησε να αφυπνίσει τους άλλους ηγέτες της ΕΕ, αναφέροντας ότι η πολιτική πραγματικότητα τους εμπόδισε να υιοθετήσουν περιορισμούς νωρίτερα, ενώ τόνισε ότι πρέπει όλοι να αντλήσουν μαθήματα από την τρέχουσα κατάσταση, για να ενεργήσουν ταχύτερα στο μέλλον, σύμφωνα με το Bloomberg.

 

Παράλληλα, η Μέρκελ ξεκαθάρισε ότι τα εσωτερικά σύνορα της ΕΕ πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά. «Ιδιαίτερα για τη Γερμανία, ως μία χώρα στο κέντρο της Ευρώπης, είναι σημαντικό τα σύνορα να παραμείνουν ανοιχτά», ανέφερε σχετικά ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου, Στέφεν Ζάιμπερτ.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr