Μέρκελ εναντίον Τραμπ: «Θέλει νικητές και ηττημένους, όχι συνεργασία»

Μέρκελ εναντίον Τραμπ: « Δεν πιστεύει σε καταστάσεις όπου όλοι βγαίνουν κερδισμένοι -Θέλει νικητές και ηττημένους» Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

«Η Ευρώπη είναι η ασφάλεια ζωής μας», δήλωσε η πρώην καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ και, ενόψει της επιστροφής του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, τόνισε την ανάγκη οι Ευρωπαίοι να αντιδράσουν σε αυτόν τον «ιδιαίτερο» πρόεδρο, παραμένοντας ενωμένοι.

Ο Ντόναλντ Τραμπ «υπερασπίζεται τα νόμιμα συμφέροντα των ΗΠΑ, αλλά στο πλαίσιο της πολυμερούς συνεργασίας δεν πιστεύει σε καταστάσεις όπου όλοι βγαίνουν κερδισμένοι. Πιστεύει ότι πάντα υπάρχει νικητής και ηττημένος.

Δεν θα αλλάξουμε τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά μπορούμε να αντιδράσουμε σε αυτόν. Η Ευρώπη πρέπει να ενώσει τα συμφέροντά της», δήλωσε η κυρία Μέρκελ σε προεκλογική εκδήλωση της κρατιδιακής οργάνωσης του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στο Ντίσελντορφ.

Για τις ΗΠΑ πάντως, ανέφερε η πρώην καγκελάριος, η οποία είχε συνεργαστεί με τον Ντόναλντ Τραμπ κατά την προηγούμενη θητεία του, δεν θα ήταν σωστή η συμβουλή να μην αναζητήσουν συμμάχους στην Ευρώπη. Είμαστε ισχυρός παράγων.

"Η Ευρώπη είναι η ασφάλεια ζωής μας", πρόσθεσε η κυρία Μέρκελ και ανέδειξε την σημασία της διατλαντικής εταιρικής σχέσης, ειδικά στο ζήτημα της Ουκρανίας.

«Χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, η Ουκρανία δεν θα μπορούσε να παραμείνει ανεξάρτητο κράτος μετά την επίθεση της Ρωσίας. Η διατλαντική σχέση είναι σήμερα ακόμη πιο απαραίτητη από ό,τι πριν. Με την επίθεση στην Ουκρανία, η θεμελιώδης αρχή της ευρωπαϊκής μεταπολεμικής τάξης, το απαραβίαστο των συνόρων, έχει καταστεί αναποτελεσματική και μόνο με τις ΗΠΑ και εντός του ΝΑΤΟ μπορεί να διασφαλιστεί ότι ο (Βλαντίμιρ) Πούτιν δεν θα κερδίσει τον πόλεμο και η Ουκρανία θα παραμείνει ανεξάρτητο κράτος», τόνισε η 'Αγγελα Μέρκελ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιστρέφει στο Λευκό Οίκο για να πάρει «εκδίκηση»

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ επιστρέφει στο Λευκό Οίκο για να πάρει «εκδίκηση»

Ο Τραμπ που έφθασε ήδη στην Ουάσινγκτον για την αυριανή ορκωμοσία δείχνει ότι δεν έχει καμιά αναστολή σε ιδεολογικό επίπεδο, έχει εμμονή με την ιδέα της «εκδίκησης» και είναι καλύτερα εξοπλισμένος πολιτικά
LIFO NEWSROOM
Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και το fact-checking

Ακροβατώντας / Πώς ο Ζούκερμπεργκ υποτάχθηκε στις διαθέσεις των Τραμπ και Μασκ

Μετά το Χ του Μασκ, μερικές ακόμα μεγάλες πλατφόρμες υιοθετούν το ανεξέλεγκτο μοντέλο της χωρίς έλεγχο διακίνησης εκατομμυρίων πληροφοριών που επηρεάζουν και καθοδηγούν πολιτικές και κοινωνικές στάσεις. Παράλληλα, δεν θα επιβάλλουν όρια στη συμπεριφορά, ακόμα κι αν προσβάλλει ή ταπεινώνει κάποιους. Πλέον η ρητορική μίσους θα επιτρέπεται.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν αποθεώνει τους «ηρωικούς» Βορειοκορεάτες που πολεμούν στην Ουκρανία σε επιστολή προς τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Διεθνή / Ο Πούτιν αποθεώνει τους «ηρωικούς» Βορειοκορεάτες που πολεμούν στην Ουκρανία σε επιστολή προς τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Το 2024, η Βόρεια Κορέα απέστειλε πάνω από 10.000 στρατιώτες στο Κουρσκ μαζί με οβίδες πυροβολικού, πυραύλους και πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Επεισόδια στο Νόβι Σαντ - «Τελειώσατε», φώναζαν διαδηλωτές κατά του Βούτσιτς

Διεθνή / Σερβία: Επεισόδια στο Νόβι Σαντ - «Τελειώσατε», φώναζαν διαδηλωτές κατά του Βούτσιτς

Έσπασαν γραφεία του κυβερνώνοντος κόμματος, εκτόξευσαν αυγά και μπογιές - Επεισόδια σημειώθηκαν και σε άλλες πόλεις, καθώς μαζικές διαδηλώσεις απαιτούν την απομάκρυνση της κυβέρνησης 
LIFO NEWSROOM
Η ώρα της κρίσης στην Αλάσκα: Ο Τραμπ συναντά τον Πούτιν για την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Η ώρα της κρίσης στην Αλάσκα: Ο Τραμπ συναντά τον Πούτιν για την ειρήνη στην Ουκρανία

Τι προσδοκά ο Τραμπ, γιατί ρίχνει τους τόνους ο Λευκός Οίκος και γιατί πολλοί θεωρούν ήδη κερδισμένο τον Πούτιν - Η σύνοδος θα διεξαχθεί στην αμερικανική στρατιωτική βάση του Άνκορατζ, για λόγους ασφαλείας, και αναμένεται να διαρκέσει μόλις λίγες ώρες
LIFO NEWSROOM