Μέρκελ: Brexit και Μακρόν άλλαξαν την ιδέα που έχω για την Ε.Ε.

Μέρκελ: Brexit και Μακρόν άλλαξαν την ιδέα που έχω για την Ε.Ε. Facebook Twitter
0

H γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είπε σήμερα στους ψηφοφόρους της ότι η απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ και η εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν στη γαλλική προεδρία άλλαξαν την άποψή της για το μπλοκ και πρόσθεσε ότι αξίζει η προσπάθεια για μια ισχυρότερη Ευρώπη.

 

Τα σχόλια της Μέρκελ στη διάρκεια ομιλίας της στο θέρετρο Ζινγκστ της Βαλτικής Θάλασσας, δύο μήνες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές, υπογραμμίζουν την αποφασιστικότητά της να ενισχύσει την ευρωπαϊκή ενοποίηση αν επανεκλεγεί για μια τέταρτη θητεία.

 

Χαρακτηρίζοντας την συμμετοχή της Γερμανίας στην ΕΕ ένα από τα πιο δυνατά σημεία της χώρας η Μέρκελ είπε ότι η απόφαση της Βρετανίας για Brexit και οι εκλογές σε Γαλλία και Ολλανδία, όπου τα φιλο-ευρωπαϊκά κόμματα επικράτησαν των λαϊκιστών υποψηφίων, άλλαξαν την οπτική της.

 

"Για πολλούς, μεταξύ των οποίων και εγώ, κάτι άλλαξε όταν είδαμε τους Βρετανούς να θέλουν να αποχωρήσουν, όταν ανησυχήσαμε για το αποτέλεσμα των εκλογών σε Γαλλία και Ολλανδία", είπε η Μέρκελ στους ψηφοφόρους της, κάποιοι εκ των οποίων φορούσαν καπέλα με τα χρώματα της γερμανικής σημαίας.

 

Η κεντροδεξιά καγκελάριος παραδέχτηκε ότι η ΕΕ απέχει πολύ από το να είναι τέλεια και ότι οι Βρυξέλλες ορισμένες φορές είναι υπερβολικά γραφειοκρατικές.

 

"Ωστόσο, αντιληφθήκαμε τους τελευταίους λίγους μήνες ότι η Ευρώπη είναι κάτι παραπάνω από γραφειοκρατία και οικονομικοί κανονισμοί, ότι η Ευρώπη και η συνύπαρξη στην ΕΕ συνδέονται κατά κάποιο τρόπο με τον πόλεμο και την ειρήνη, ότι οι δεκαετίες ειρήνης μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο θα ήταν αδιανόητες χωρίς την ΕΕ", είπε καταχειροκροτούμενη.

 

Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι στο παρελθόν θεώρησαν δεδομένη την ΕΕ και τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από αυτήν, όπως είναι η ελευθερία του λόγου, η θρησκευτική ελευθερία και η ελευθερία των μετακινήσεων, τόνισε η Μέρκελ, η οποία μεγάλωσε στην κομμουνιστική Ανατολική Γερμανία.

 

"Δεν υπάρχουν όλα αυτά σε πολλά μέρη του κόσμου. Και γι αυτό αξίζει να παλεύουμε γι αυτή την Ευρώπη".

 

"Γι αυτό ένα από τα προεκλογικά μας πλακάτ γράφει: Αν η Ευρώπη είναι ισχυρότερη, τότε η Γερμανία θα είναι ισχυρότερη. Συνδέονται άμεσα".

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM
ΣΑΡΟΝ ΟΣΜΠΟΡΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ TOMMY ROBINSON

Διεθνή / Σάρον Όσμπορν: Σφοδρές αντιδράσεις για τη στήριξη της στον ακροδεξιό Τόμι Ρόμπινσον

Ο Robinson είναι γνωστός στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις σκληρές αντιμεταναστευτικές του θέσεις και τη δράση του στον ακροδεξιό χώρο, ενώ έχει βρεθεί επανειλημμένα αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Διεθνή / Η ΕΕ καθησυχάζει για τα καύσιμα αεροσκαφών μετά τις ανησυχίες των τελευταίων ημερών

Οι τιμές των καυσίμων αεροσκαφών στην Ευρώπη έχουν υπερδιπλασιαστεί από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ ξεκίνησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Reuters: Θα καθυστερήσουν οι αποστολές αμερικανικών όπλων στην Ευρώπη λόγω του πολέμου στο Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αποδίδουν μέρος της πίεσης στα αποθέματα στο γεγονός ότι ευρωπαϊκές χώρες δεν συνέβαλαν στις προσπάθειες για τη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη επιταχύνει τα σχέδιά της για ασφαλή ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ - Όσα δήλωσαν οι ηγέτες των χωρών

Στη συνάντησή τους στο Παρίσι, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν ότι ενδέχεται να εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για μια αμυντική αποστολή, παρά το γεγονός ότι το Ιράν δήλωσε πως ανοίγει πλήρως τη θαλάσσια δίοδο
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ BREXIT ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Brexit: Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν την επανένταξη στην ΕΕ, δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα

Η αυξανόμενη στήριξη των Βρετανών για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει το Εργατικό Κόμμα αντιμέτωπο με πολιτικά διλήμματα, καθώς η «προσεκτική στάση» του κινδυνεύει να του κοστίσει σε ψηφοφόρους
THE LIFO TEAM